KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

“Zonguldak’ın Gönlümüzde Her Zaman Ayrı Bir Yeri Var”

02.05.2014
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
“Zonguldak’ın Gönlümüzde Her Zaman Ayrı Bir Yeri Var”

 

Zonguldak Valiliğinde yaptığı açıklamada şehrin gönlünde her zaman ayrı bir yerinin olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Gül, “Yerin altındaki zenginlikleri ile özellikle kömür deyince burası akla gelir, demir-çelik deyince yine bölge olarak Zonguldak çevresi akla gelir. Maden işçilerinin, yerin altında alın terini akıtarak en temiz şekilde helalinden paralarını kazandıkları yer de burasıdır” dedi.

 

 

Vatandaşlara hitabının ardından Zonguldak Valiliğini ziyaret eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı olarak Zonguldak’ı ziyaret etmekten büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Daha önce çeşitli vesilelerle Zonguldak’a geldiğini ancak Cumhurbaşkanı olarak ilk kez il ziyaretinde bulunduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Gül, “Sizler de takip ediyorsunuzdur bütün illerimizi Cumhurbaşkanı olarak ziyaret etmek ilk günden beri hep programımdaydı. Alfabede ‘Z’ sonda geliyor ama bilinçli bir şekilde değil; doğrusu benim de neredeyse 7 senem dolacak, bu süre içerisinde ziyaret etmediğim az illerden birisi olarak sonlara kalmış oldu” dedi.

“BURALAR CENNET GİBİ YERLER”

Zonguldak’ın daima gönlünde ayrı bir yeri olduğunu, siyasete girdiğinde ilk ziyaret ettiği illerden birisi olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye’nin yeşilliğini, güzelliğini ilk gördüğü illerden birisinin burası olduğunu kaydetti. Cumhurbaşkanı Gül, “Orta Anadolu’da büyüyen bir kişi olarak bu yeşilliklere daima hasret olmuşuzdur. Bizim oralarda iki tane ağaç görseniz çok yeşilmiş dersiniz, buralar ise cennet gibi yerler gerçekten” ifadelerini kullandı.

“YER ALTI ZENGİNLİKLERİ VE ÖZELLİKLE KÖMÜR DEYİNCE ZONGULDAK AKLA GELİR”

Zonguldak’ın Türkiye’de ayrı bir yere sahip olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Gül, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Yerin altındaki zenginlikleri ile özellikle kömür deyince burası akla gelir, demir-çelik deyince yine bölge olarak Zonguldak çevresi hep akla gelir. Ama ayrıca tabii ki, Zonguldak devletimize, milletimize de çok önemli siyasetçiler, devlet adamları yetiştirmiştir. Başta rahmetli Sayın Başbakan Bülent Ecevit olmak üzere, Sayın Meclis Başkanı Köksal Bey, Değerli Milletvekilleri ve birçok bilim adamı ve sanatkârlar… Bunların hepsini tek tek saymak istemiyorum sizler hep biliyorsunuzdur. Bu şehrimizin böyle bir özelliği var, bütün bunların ötesinde deminden beri hepimizin tekrarladığı emeğin başkenti olması sebebiyle ise daha ayrı bir simgedir burası. Maden işçilerinin, kömür işçilerinin yerin altında alın terini akıtarak en temiz şekilde helalinden paralarını kazandıkları yer de burasıdır. İşte böyle bir ilimizi bugün ziyaret ediyorum.”

“BÜYÜK FİLYOS PROJESİ, ŞEHRİN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRECEK”

Cumhurbaşkanı Gül, bütün illerin olduğu gibi Zonguldak’ın da ihtiyaçlarının bulunduğunu, birçoğunun geçen yıllar içerisinde giderildiğini ancak yine de yapılacak büyük işlerin bulunduğunu belirtti. “Tarihî bir proje” olarak nitelendirdiği Büyük Filyos Projesi’nin ihalesinin yapıldığını anımsatan Cumhurbaşkanı Gül, “Yıllardır rüyasını gördüğümüz ama gerçekleştiremediğimiz bir proje. İnşallah gayet kararlı bir şekilde gerçekleşecek ve o zaman bütün buraların çehresine ve gerçek anlamda kaderine çok büyük etkisi olacaktır” dedi.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı