KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

MGK Nisan Ayı Olağan Toplantısı Çankaya Köşkü’nde Gerçekleştirildi

30.04.2014
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
MGK Nisan Ayı Olağan Toplantısı Çankaya Köşkü’nde Gerçekleştirildi

 

MGK Nisan ayı olağan toplantısı Cumhurbaşkanı Gül’ün başkanlığında Çankaya Köşkü’nde gerçekleştirildi. Toplantıda, halkın huzurunu ve ülkenin güvenliğini ilgilendiren konular ile ulusal güvenliği tehdit eden yapılanmalar ve bunlara yönelik alınan tedbirlerin değerlendirildiği bildirildi. Açıklamada ayrıca, başta Suriye olmak üzere Orta Doğu’da yaşananlar, Mısır’daki idam kararları, Filistin’deki uzlaşı süreci ve Rusya-Ukrayna krizi çerçevesindeki dış gelişmelerin de ayrıntılı olarak ele alındığı ifade edildi.

Millî Güvenlik Kurulu (MGK) Nisan ayı olağan toplantısı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün başkanlığında Çankaya Köşkü’nde gerçekleştirildi.

MGK Genel Sekreterliğince toplantının ardından yapılan yazılı açıklamada, halkın huzurunu ve ülkenin güvenliğini ilgilendiren hususların ayrıntılı olarak görüşüldüğü bildirildi. Açıklamada, “Ayrıca, ulusal güvenliğimizi tehdit eden yapılanmalar ve bunlara yönelik olarak alınan tedbirler değerlendirilmiştir” denildi.

SURİYE’DEKİ SON DURUM VE TÜRKİYE’DEKİ SURİYELİLER

Suriye’de süregiden çatışma ortamının ulusal güvenliğimiz başta olmak üzere, bölgesel barış ve istikrara yönelik oluşturduğu tehdidin kapsamlı olarak değerlendirildiği belirtilen açıklamada, Türkiye’de misafir edilen Suriyelilerin ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla yürütülen çalışmaların da gözden geçirildiği ifade edildi.

ORTA DOĞU VE FİLİSTİN’DEKİ GELİŞMELER

Açıklamada, Orta Doğu bölgesindeki diğer gelişmelerin de ele alındığı belirtilerek, “Bu kapsamda; Irak’ta meydana gelen gelişmeler tüm boyutlarıyla incelenmiş ve ikili ilişkilerimizin son durumu gözden geçirilmiştir. Ülkedeki mevcut sıkıntıların, bugün yapılan genel seçimlerin de katkısıyla, demokratik ve Anayasal çerçevede çözüme kavuşturulmasının, Irak’la birlikte bölgemizin huzur ve istikrarına olumlu etkide bulunacağı belirtilmiştir. İsrail ve Filistin arasında yürütülen barış müzakerelerinde gelinen aşama değerlendirilmiş; bölgede kalıcı ve yaşayabilir bir barış için elzem olan Filistinliler arası birliğin sağlanması doğrultusunda Fetih ve Hamas arasında varılan mutabakattan duyulan memnuniyet vurgulanmıştır. Mısır’da son zamanlarda yaşanan olaylar gözden geçirilerek, özellikle kitlesel idam kararları hakkında duyulan kaygı ifade edilmiş ve bu kararların dost ve kardeş Mısır halkının geleceği bakımından düzeltileceği yönündeki beklenti dile getirilmiştir” ifadeleri kullanıldı.

RUSYA İLE UKRAYNA ARASINDA YAŞANAN KRİZ VE KIRIM TATAR TÜRKLERİ

Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan krizle ortaya çıkan bölgesel durumun kapsamlı şekilde görüşüldüğü belirtilen açıklamada, mevcut ve muhtemel gelişmelerin seyir tarzının Türkiye’ye yansımaları ile Kırım Tatar Türklerine etkilerinin değerlendirildiği bildirildi.

Açıklamada, “Toplantıda ayrıca, bölgesel ve küresel güvenlik ortamındaki gelişmelere uygun olarak, ülkemizin ihtiyacı olan ve Sayın Cumhurbaşkanımızca başlatılan Savunma Reformu çalışmaları hakkında bilgi verilmiştir” denildi.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı