KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

“Kendi Kültürüne ve Öz Değerlerine Sahip Çıkan Milletler, Geleceğe Daima Emin Adımlarla Yürüyecektir”

27.04.2014
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
“Kendi Kültürüne ve Öz Değerlerine Sahip Çıkan Milletler, Geleceğe Daima Emin Adımlarla Yürüyecektir”

 

Atçılık Bayramı nedeniyle düzenlenen törenlere katılmak üzere bulunduğu Türkmenistan’da Cumhurbaşkanı Berdimuhamedov tarafından verilen öğle yemeğine katılan Cumhurbaşkanı Gül, “Bugün burada bir yandan atçılık kültürünü gelecek nesillere aktarırken, diğer yandan dostluk, kardeşlik, misafirperverlik, muhabbet ve paylaşma gibi geleneksel değerlerimizi yaşatıyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Atçılık Bayramı nedeniyle düzenlenen törenlere katılmak üzere bulunduğu Türkmenistan’da Cumhurbaşkanı Berdimuhamedov tarafından verilen öğle yemeğine katılarak bir konuşma yaptı.

 

 

Yarışlar nedeniyle düzenlenen ödül törenine katılan Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra Cumhurbaşkanı Berdimuhamedov tarafından Toy Mekanı’nda verilen öğle yemeğine katıldı.

Cumhurbaşkanı Gül, yemekte yaptığı konuşmada, Türkmen kültürünün önemli bir parçası olan, Ahalteke Atları adına düzenlenen Atçılık Bayramı vesilesiyle Aşkabat’ta bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

“AŞKABAT’TA KENDİMİZİ EVİMİZDE HİSSEDİYORUZ”

Cumhurbaşkanı Gül, “Aşkabat’ta kendimizi evimizde hissettiren tüm Türkmen doğanlarımıza teşekkür ediyorum. Kadirli Doğanım Sayın Berdimuhamedov, bizleri her zamanki sıcaklığı ve candan misafirperverliği ile karşıladı. At ve atçılık, Türk kültüründe son derece önemli bir yer tutmaktadır. Kaşgarlı Mahmut’un ifadesiyle, tarih boyunca ‘At, Türk’ün kanadı’ olmuştur. Zarafeti, asaleti ve çevikliğiyle Ahalteke atları ise, 1992 yılından bu yana her yıl coşkuyla kutlanan bu bayramla, dünyaya en güzel şekilde tanıtılmaktadır” dedi.

İLK KEZ “TÜRKİYE CUMHURBAŞKANLIĞI KOŞUSU” YAPILDI

Bu yılki kutlamalar çerçevesinde, “Türkiye Cumhurbaşkanlığı Koşusu” düzenlenmesinin, kendisi için ayrı bir mutluluk kaynağı olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Gül, bunun için “Kadirli Doğanım” diye hitap ettiği Cumhurbaşkanı Berdimuhamedov’a teşekkür etti.

“DOSTLUK, KARDEŞLİK VE MİSAFİRPERVERLİK GİBİ GELENEKSEL DEĞERLERİMİZİ YAŞATIYORUZ”

Konuşmasında, “Burada bir hususun altını çizmek istiyorum. Kendi kültürüne ve öz değerlerine sahip çıkan milletler, geleceğe daima emin adımlarla yürüyecektir. Geleneksel hale gelen bu bayram, Türkmen kardeşlerimizin bu konudaki hassasiyetinin en müşahhas nişanesidir. Bugün burada bir yandan, atçılık kültürünü gelecek nesillere aktarırken, diğer yandan dostluk, kardeşlik, misafirperverlik, muhabbet ve paylaşma gibi geleneksel değerlerimizi yaşatıyoruz” diyen Cumhurbaşkanı Gül, tarihimize, geleneklerimize, kültürümüze ve öz değerlerimize sahip çıkmayı sürdürdükçe, Türk dünyasını çok daha güzel yarınların beklediğine olan inancını ifade etti ve Türkmenistan’ın Atçılık Bayramını kutladı.

Yemeğin ardından Türkmenistan’daki temaslarını tamamlayan Cumhurbaşkanı Gül, Ankara’ya döndü.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı