KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

“Kendini İspatlamış Olan Dumlupınar Üniversitesi, Tüm Bölgeye Katkı Sağlamaktadır”

18.04.2014
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
“Kendini İspatlamış Olan Dumlupınar Üniversitesi, Tüm Bölgeye Katkı Sağlamaktadır”

 

Kütahya’da Hava Er Eğitim Tugay Komutanlığı ile Dumlupınar Üniversitesi’ni ziyaret eden Cumhurbaşkanı Gül, üniversitelerin bulundukları şehrin gelişiminde çok önemli bir rol oynadıklarını belirtti. Cumhurbaşkanı Gül, Dumlupınar Üniversitesi kampüsü için, “Gördüğüm en güzel kampüslerden birisi” dedi.

 

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kütahya’da Hava Er Eğitim Tugay Komutanlığını ve Dumlupınar Üniversitesi’ni ziyaret etti.

 

 

Yemeğin ardından Hava Er Eğitim Tugay Komutanlığını ziyaret eden Cumhurbaşkanı Gül, Hava Er Eğitim Tugay Komutanı Hv. P. Tuğg. Celal Başoğlu tarafından B tipi törenle karşıladı. Törenden sonra şeref defterini imzalayan Cumhurbaşkanı Gül, sunulan brifingin ardından bahçede bir fidan dikti.

Tugay Komutanlığından, Dumlupınar Üniversitesi’ne geçen Cumhurbaşkanı Gül’ü, Rektör Prof. Dr. Ahmet Karaaslan karşıladı. Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Peygamber Efendimize Mektup” yarışmasında birinci olan Ceren Buharalı isimli öğrenci, rektörlük girişinde Cumhurbaşkanı Gül’e ödüllü çalışmasını takdim etti.

 

 

“DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ, GÖRDÜĞÜM EN GÜZEL KAMPÜSLERDEN BİRİNE SAHİP”

Cumhurbaşkanı Gül, burada yaptığı konuşmada, üniversitenin etkilenilecek seviyede güzel bir kampüsü olduğunu belirterek, “Gördüğüm en güzel kampüslerden birisi” dedi. Devletin üniversitelere her türlü maddi desteği verdiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, üniversitelerden de eğitim, bilim dünyasına ve sanayinin gelişimine katkı beklendiğini belirtti. Cumhurbaşkanı Gül, 1992’de kurulan ve kurumsallaşan üniversitenin kendisini ispatladığını ve Türkiye’nin her yerinden öğrenci aldığını dile getirdi.

“ÜNİVERSİTELER BULUNDUKLARI ŞEHRE LOKOMOTİFLİK YAPIYOR”

Üniversitedeki araştırma ve geliştirme çalışmalarının da etkileyici olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Gül, üniversitelerin bulundukları şehrin ve bölgenin gelişmesine, hem endüstriyel hem de kültür ve sanat açısından lokomotiflik yaptığını söyledi. Üniversitelerin sadece okul, üniversite hocalarının da sadece ders anlatan kişiler olmadığına işaret eden Cumhurbaşkanı Gül, Dumlupınar Üniversitesi’nin de tüm bölgeye katkı sağlayacağını kaydetti.

Üniversite ziyareti ile birlikte Kütahya’daki programını tamamlayan Cumhurbaşkanı Gül, İstanbul’a hareket etti.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı