KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül Kütahya’da

18.04.2014
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Cumhurbaşkanı Gül Kütahya’da

 

Kütahya’da çeşitli temas ve incelemeler gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Gül, vatandaşların yoğun sevgi gösterileriyle karşılandı. Valilikte yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Gül, Kütahya’nın özellikle çinicilikte öne çıkmış önemli bir şehir olduğunu belirterek, “Kütahya, ülkemizin tarih dolu, en şirin illerimizden birisidir” dedi.

 

 

Kütahya’ya gelişinde, Zafer Havalimanı’nda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü, Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, İl Milletvekilleri, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hv. P. Tuğg. Celal Başoğlu, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu ve diğer ilgililer karşıladı.

 

 

İlk olarak valiliği ziyaret eden Cumhurbaşkanı Gül, mehter takımı gösterisi ile karşılandı. Cumhurbaşkanı Gül valilikte yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı olarak bütün illeri ziyaret ettiğini, gidemediği birkaç il bulunduğunu, bu illeri de ziyaret edeceğini belirtti. Kütahya’ya ziyaretini birkaç sefer ertelemek mecburiyetinde kaldığını belirten Cumhurbaşkanı Gül, “Bu, içimde hep hüzün olmuştur. Kütahya’yı çok seven ve her zaman Kütahya’yı takdir eden biri olarak, o sözlerimizi yerine getirmekten de büyük memnuniyet duyuyorum” dedi.

“KÜTAHYA, ÜLKEMİZİN TARİH DOLU EN ŞİRİN İLLERİMİZDEN BİRİSİDİR”

Cumhurbaşkanı Gül, vatandaşların gösterdiği yoğun sevgiye de teşekkür ederek, "Kütahya, ülkemizin tarih dolu, en şirin illerimizden birisidir. Çok büyük şehzadeler burada yetişmiştir. Osmanlı’nın kuruluş döneminin de olduğu bütün bu bölge aslında, çok tarihî bir bölgedir. Kurtuluş Savaşı’nda çok önemli kararların alındığı, muharebelerin yapıldığı, Cumhuriyetimizin kuruluşunda da çok önemli roller üstlenmiş bir ilimizdir” dedi.

“KÜTAHYA, ÇİNİCİLİĞİN MERKEZİDİR”

Kütahya’nın vatana millete bağlılığı ile öne çıkmış, huzur içerisinde, farklı siyasi görüşlerin bulunmasına karşın vatandaşların hepsinin şehirleri için birlik beraberlik içinde olduklarını ve ülkenin kıymetini her zaman bildiklerini belirten Cumhurbaşkanı Gül, bunu takdir ettiğini ifade ederek, “Böyle önemli bir merkez olan Kütahya’da sanat, kültür faaliyetleri de yeşermiştir. Herkesin dilinde olan ‘Ateşte açan çiçek’ dediğimiz, çiniciliğin de merkezidir. Bu sadece Türkiye için, bölge için değil, bütün dünya için böyledir” dedi. Bu konudaki yenilikleri, kurulan fabrikaları, şirketleri de takdirle izlediğini ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, yerin altındaki zenginlikleri açısından da Kütahya’nın Türkiye’nin en kıymetli bölgesi olduğunu, neredeyse Türkiye’de çıkan madenlerin yüzde 80’ine yakının Kütahya’da bulunduğunu, kentin enerji açısından da önemli olduğunu aktardı.

“ÖNEMLİ GELİŞMELERİN OLDUĞUNU GÖRMEKTEN MUTLULUK DUYDUM”

Cumhurbaşkanı Gül, böyle bir şehri geliştirip, güzelleştirmenin devletin görevi olduğunu, daha önceki gelişiyle şimdi gördüklerini karşılaştırdığında, çok önemli atılımların, gelişmelerin olduğunu görmekten büyük mutluluk duyduğunu aktararak, buna emeği geçenlere teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Gül, son seçimlerin Kütahya’da huzur içerisinde gerçekleşmiş olmasının da ayrıca takdir edilecek bir husus olduğunu dile getirdi.

Açıklamasının ardından Cumhurbaşkanı Gül’e Vali Yılmaz tarafından il ile ilgili bir brifing sunuldu. Ayrıca Vali Yılmaz, Cumhurbaşkanı Gül’ün ziyareti anısına Kütahya’da 20 bin sedir, karaçam ormanı oluşturulduğunu belirtti.

CUMHURBAŞKANI GÜL, VATANDAŞLARA HİTAP ETTİ

Cumhurbaşkanı Gül, Kütahya’da valiliğin önünde kendisini bekleyen vatandaşlara hitaben bir konuşma yaptı. Cumhurbaşkanı Gül, konuşmasında ile daha önce gelmek istediğini ziyaretin ancak şimdi gerçekleştiğini belirterek, gün boyunca Kütahya’da çeşitli temas ve incelemelerde bulunacağını anlattı.

“KÜTAHYA, MEMLEKETİMİZİN EN GÜZİDE İLLERİNDEN BİRİSİ”

Cumhurbaşkanı Gül, Kütahya’nın her geçen gün geliştiğini, eksiklerini giderdiğini, yolları ve havaalanının çok daha güzel olduğunu söyledi. Kamu görevlilerinin vatandaşa hizmet etmek için var olduğuna da işaret eden Cumhurbaşkanı Gül, “Kütahya, memleketimizin en güzide illerinden birisi. Birçok tarihî olaya da şahitlik yapmış, Osmanlı Devleti’nin kuruluşunda, Kurtuluş Savaşı’nda, Dumlupınar’da, her zaman kahramanlığını ispatlamış ve kahramanlar çıkartmış bir şehrimizdir. Bu şehrimizde huzuru, kardeşliği ve dayanışmayı görmekten her zaman gurur duyuyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, ilde yapacağı temaslarda yapılması gerekenler hakkında bilgi alacağını belirterek, “Sizlere hizmet etmek için devletin varlığını göstereceğiz” dedi.

Konuşmasının sonunda Cumhurbaşkanı Gül, gösterdikleri yoğun sevgiden dolayı vatandaşlara teşekkür etti.

 

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı