KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Malezya Başbakanı Razak Çankaya Köşkü’nde

17.04.2014
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Malezya Başbakanı Razak Çankaya Köşkü’nde

 

Malezya Başbakanı Razak ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü’nde kabul eden Cumhurbaşkanı Gül, Malezya’nın, Güneydoğu Asya’nın parlayan yıldızlarından olduğunu belirtti.

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Malezya Başbakanı Najib Tun Razak ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü’nde kabul etti.

 

 

 

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun da hazır bulunduğu kabulde Cumhurbaşkanı Gül, dost ve kardeş Malezya Başbakanını, diplomatik ilişkilerin kuruluşunun 50. yıl dönümünde bir kez daha Türkiye’de ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirtti.

“MALEZYA, GÜNEYDOĞU ASYA’NIN PARLAYAN YILDIZLARINDAN”

Hızla gelişen ve kalkınan Malezya’nın Güneydoğu Asya’nın parlayan yıldızlarından olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, Malezya ile ilişkilerimizin stratejik ortaklık düzeyine çıkartılmış olmasının, iş birliğimizin daha da ileriye taşınması bakımından önemli olduğunu kaydetti.

CUMHURBAŞKANI GÜL, KAYBOLAN MALEZYA UÇAĞI İÇİN TÜRK HALKININ ÜZÜNTÜSÜNÜ DİLE GETİRDİ

Cumhurbaşkanı Gül, son olarak, Malezya Havayollarına ait uçağın 8 Mart 2014 tarihinde kaybolmasının, Türk halkını derinden üzdüğünü ifade etti. Hayatını kaybedenlerin yakınları ile kardeş Malezya halkının acısını yürekten paylaştığımızı belirtti.

MALEZYA BAŞBAKANI RAZAK: “TÜRKİYE İLE SİYASİ ANLAMDA ÇOK YAKIN İLİŞKİLERİMİZ VAR”

Malezya Başbakanı Tun Abdul Razak ise, Türkiye ile siyasi anlamda çok yakın ilişkilere sahip olduklarını belirtti. Ekonomik ve ticari anlamda ikili ilişkilerin büyük potansiyel barındırdığını dile getiren konuk Başbakan, karşılıklı yatırımların arttırılması gerektiğini ifade etti ve geniş bir yelpazedeki iş birliğini derinleştirmekten büyük memnuniyet duyacaklarını kaydetti.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı