KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Fransız Ulusal Meclisi ve Senatosu Türkiye Dostluk Grupları Heyeti Çankaya Köşkü’nde

15.04.2014
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Fransız Ulusal Meclisi ve Senatosu Türkiye Dostluk Grupları Heyeti Çankaya Köşkü’nde

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Fransız Ulusal Meclisi ve Senatosu Türkiye Dostluk Grupları heyetini Çankaya Köşkü’nde kabul etti.

Kabulde, Türkiye ve Fransa’nın geçmişi çok eskilere dayanan tarihî dostluk ve müttefiklik ilişkilerine sahip olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Gül, Fransa Cumhurbaşkanı Sayın François Hollande’ın 27-28 Ocak tarihinde Türkiye’ye gerçekleştirdiği ve 22 yıl aradan sonra Fransa’dan ülkemize Cumhurbaşkanı düzeyinde bir ilki teşkil eden ziyaretin ilişkilerimizde yeni bir sayfa açılmasına vesile olduğunu kaydetti. Cumhurbaşkanı Gül, ziyaret sırasında, Cumhurbaşkanı Holande ile iş birliğinin her alanda karşılıklı yarar temelinde daha da geliştirilmesi konusunda mutabık kaldıklarını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Gül, Cumhurbaşkanı Hollande ile son olarak Lahey’de düzenlenen Nükleer Güvenlik Zirvesi vesilesiyle de görüştüklerini hatırlatarak, bu görüşmede ilişkilerde yaşanan sıkıntıların geride bırakılması ve iş birliğinin daha ileri seviyelere taşınması iradesini karşılıklı olarak bir kez daha teyit etme imkânı bulduklarını söyledi.

Türkiye’yi çok sevdiklerini ve sıklıkla ziyaret etmekten memnun olduklarını belirten Senato Türkiye Dostluk Grubu Başkan Yardımcısı Philippe Madrelle ise, iki ülke ilişkilerinin tekrar eski seviyesine kavuşmasından büyük memnuniyet duyduklarını ve Dostluk Grubunda faaliyetlere etkin şekilde katkı sağlayan Türkiye dostu 35 senatörün bulunduğunu kaydetti.

Görüşmede, ikili ilişkilerin yanısıra, iki ülkenin ortak gündeminde yer alan bölgesel ve uluslararası konular da ele alındı.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı