KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

50. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun Tanıtımı Çankaya Köşkü’nde Gerçekleştirildi

11.04.2014
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
50. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun Tanıtımı Çankaya Köşkü’nde Gerçekleştirildi

 

Cumhurbaşkanı Gül, 50. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun tanıtımı amacıyla Çankaya Köşkü yerleşkesinde gerçekleştirilen “Basın Turu”na katıldı. Cumhurbaşkanı Gül, turun Türkiye’nin tanıtımına çok büyük katkı yaptığını belirterek, “Bu sene 50’ncisi gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun bu şekilde tanıtımını yapıyoruz. 50 yıl demek yarım asır demek. Bir spor faaliyetinin bu kadar istikrarlı bir şekilde yapılması çok önemli” dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Basın Turu”nun başlangıcı öncesinde davetlilerle tören alanında fotoğraf çektirdi. Cumhurbaşkanı Gül’ün de bisikletle katıldığı ve 50 bisikletçinin yer aldığı tur; tören alanından başlayarak sırasıyla helikopter pisti, Devlet Denetleme Kurulu Binası, Pembe Köşk, Müze Köşk, Atatürk Anıtı güzergâhını takip ederek bitiş noktasında sona erdi.

 

 

CUMHURBAŞKANLIĞI BİSİKLET TURU’NUN ÜLKE TANITIMINA KATKISI

Bitiş noktasında Cumhurbaşkanı Gül yaptığı açıklamada, bir faaliyetin 50. yıldönümü olmasının bile başlı başına çok önemli olduğuna dikkat çekerek, “Daha önceki cumhurbaşkanları tarafından başlatılan ve bu sene 50’ncisi gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun başlangıcını bu şekilde yapıyoruz, tanıtımını yapıyoruz. 50 yıl demek yarım asır demek. Bir spor faaliyetinin bu kadar istikrarlı bir şekilde yapılması çok önemli. Cumhurbaşkanı olduktan sonra her seferinde ya turun başlangıcında veyahut bitişinde muhakkak bulundum. Tabii ki bunun bir spor faaliyeti olması başlı başına her türlü desteği hak eder. Ama Türkiye’nin tanıtımına olağanüstü, çok büyük katkı sağlayan bir tur. Şöyle; yedi gün boyunca Türkiye’nin en güzel sahillerinde, şehirlerinde bu tur yapılıyor. Yedi gün boyunca 130’a yakın ülkenin televizyonları günde iki saat canlı olarak bu turu veriyorlar, TRT ve Eurosport’un iş birliği ile. Ayrıca Eurosport da her gün en az bir saat özetler sunuyor. Dolayısıyla Türkiye’nin tanıtımını bundan daha güzel yapan başka bir şey düşünülemez” dedi.

“TÜM DÜNYA EGE VE MARMARA SAHİLLERİ İLE İSTANBUL, İZMİR VE ANTALYA’YI İZLEYECEK”

Yayınlarla Ege ve Marmara sahilleri ile İstanbul, İzmir ve Antalya’yı mevsimin en güzel olduğu bir dönemde saatlerce tüm dünyanın izleyeceğini belirten Cumhurbaşkanı Gül, “Herhalde yüz milyonlarca dolar verilse böyle bir tanıtım yapılamaz. Onun için özel önem veriyorum.  Ayrıca bu şekilde bisiklet sporunu destekliyoruz. Bunun da ötesinde bisiklet artık gelişmiş ülkelerde insanların hayat tarzı. Öyle ki, gidince görürsünüz, insanlar işine bisikletle gidip geliyor, mevki ve makamı ne olursa olsun. Aynı zamanda sağlıklı yaşam için de bisiklet çok önerilen bir spor. Onun da ötesinde dediğim gibi bir hayat tarzı. O bakımdan bütün bunlar, umut ediyorum ki bütün bunları destekliyor. Ama tabii ki Cumhurbaşkanlığı adına yapılıyor olması ve 50. yılının olması, başlangıcı buradan yapmamıza güzel bir vesile oldu” dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın, işi üstlendiğini, Uluslararası Bisiklet Birliği Başkanı ile yetkililerinin de tura katıldığını anlatarak, basın camiasının turu sahiplendiğini anlattı ve Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun başarılı ve güzel geçmesi temennisinde bulundu.

CUMHURBAŞKANI GÜL, SORULARI CEVAPLADI

Açıklamasının ardından Cumhurbaşkanı Gül, basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Soru: “Cumhurbaşkanlığı için ‘terleyen Cumhurbaşkanı’ tanımı vardı, terlediniz mi acaba?”

Cumhurbaşkanı Gül: “Terlemedim, herhalde. Terleyip terlemediğimi siz biliyorsunuz.”

Soru: “Köşk yollarında daha önce bisiklete binmiş miydiniz?”

Cumhurbaşkanı Gül: “Yok, burada ilk defa, Köşk yollarında ilk defa bisiklete bindim.”

Cumhurbaşkanı Gül,  bitiş noktasında Uluslararası Bisiklet Birliği Başkanı Brian Cookson’a,  50. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu, Basın Turu’na katkıları ve katılımı dolayısıyla bir plaket verdi.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı