KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül’den Gündeme İlişkin Değerlendirmeler

08.04.2014
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Cumhurbaşkanı Gül’den Gündeme İlişkin Değerlendirmeler

Kenya Cumhurbaşkanı Kenyatta ile ortak basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Gül, basın mensuplarının Cumhurbaşkanlığı adaylığı süreci ve Türkiye-Kenya ilişkilerinin geleceği hakkındaki sorularını cevapladı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kenya Cumhurbaşkanı Uhuru Kenyatta ile gerçekleştirdiği ortak basın toplantısında basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Soru: “Sayın Cumhurbaşkanı, zamanı geldi demiştiniz Cumhurbaşkanlığı adaylığını konuşmak için. Acaba bu zaman bu haftaki olağan görüşme midir, Başbakan Erdoğan ile Cumhurbaşkanlığı adaylığını konusunu bu hafta açacak mısınız? Bununla bağlantılı olarak, belki erken diyeceksiniz ama sizinle ilgili olarak bir Bayburt formülü konuşuluyor. Eğer süreç sizi oraya götürürse acaba bunu mu tercih edersiniz, yoksa bir erken seçimden yana mı olur tercihiniz. Teşekkürler.”

CUMHURBAŞKANLIĞI ADAYLIĞI SÜRECİ

Cumhurbaşkanı Gül: “Tabii mahalli seçimlerden sonraki yapılacak seçimler Cumhurbaşkanlığı seçimleri olduğuna göre ve ona da 4-5 ay gibi bir kısa bir süre kaldığına göre artık mevzunun, tartışılacak konunun bu olacağı aşikârdır. Onun için ben de herkesten önce artık bu işi konuşmanın zamanı geldi, bu iş konuşulacak dedim. Nitekim realist olmamız gerekir. Ayrıca yine şunu da ifade ettim; burada da ifade etmek istiyorum. Tabii ki şahsımla ilgili de söz konusu bir durum var. Bunu da oturup arkadaşlarımla konuşacağımı, tabii ki arkadaşlarımın içerisinde en önemli Sayın Başbakan başta olmak üzere ve ona göre bir karar vereceğimizi, yol çizeceğimizi söyledim. Tekrar da onu söylüyorum. Ama nihayetinde şahsımla ilgili konularda benim ne düşündüğüm ve söyleyeceğim önemli olacak tabi ki.”

Soru: “Türkiye - Kenya ilişkilerinin geleceği ile ilgili ne gibi adımlar atılacak. Özellikle güvenlik ve enerji alanında nasıl bir işbirliği olacak ve Türk iş adamlarının Kenya yatırımları için teşvikler olacak mı?”

“İLİŞKİLERİMİZİN ÇOK ÖNEMLİ BİR BOYUTU EKONOMİK BOYUTTUR”

Cumhurbaşkanı Gül: “Demin ben de bahsettim, Sayın Cumhurbaşkanı da bahsetti  ilişkilerimizin çok önemli bir boyutu ekonomik boyuttur. Bu konuya çok önem veriyoruz. Zaten iş adamlarıyla bir iş formu toplantısı da yapacak. Bugün imzaladığımız birçok anlaşma iş adamlarımızın çok daha güvenli  bir şekilde Kenya’ya yatırım yapmalarına   hep fırsat vermektedir. Sayın Cumhurbaşkanı da zaten çok büyük bir arzuyla davet etmektedir herkesi. İnanıyorum ki Kenya’nın büyük potansiyelinin değerlendirilmesinde  iş adamları da önemli rol alacaktır.”

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı