KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Konserini İzledi

06.04.2014
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Cumhurbaşkanı Gül, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Konserini İzledi

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın (CSO) Ankara'ya Gelişinin 90. Yılı Özel Konseri’ni izledi.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Konser Salonu’na gelişinde Cumhurbaşkanı Gül'ü, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ve CSO Şefi Rengim Gökmen karşıladı.

 

 

Cumhurbaşkanı Gül konser öncesinde bina girişindeki fuaye alanında yer alan, CSO’nun tarihine ilişkin fotoğraf sergisini gezdi. Sergide, bir kısmı Cumhuriyet dönemi öncesinden olmak üzere, yaklaşık 40 fotoğrafta, CSO’nun Ankara’ya gelişi, yurt içi ve yurt dışı turneleri ile CSO ile sahne almış misafir şef ve solistlerin fotoğrafları yer alıyor. Fotoğraflara ilişkin bilgi CSO Müdürü Ayhan Sancar, CSO Müdür Yardımcısı Altan Kalmukoğlu ve fotoğrafların bir çoğunu çeken fotoğraf sanatçısı Kadir Erten, Cumhurbaşkanı Gül'e sergi hakkında bilgi sundular.

Program, İstiklal Marşı'nın çalınmasıyla başladı. Daha sonra Şef Rengim Gökmen'in yönettiği orkestra, Hasan Niyazi Tura, Georges Bızet, Nikolay A. Rimski Korsakov, Ludwig Van Beethoven ve Ulvi Cemal Erkin'den eserler seslendirdi.

Konserin sonunda, CSO’ya yaptığı katkılardan dolayı Cumhurbaşkanı Gül, Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk’e plaket verdi. Konseri, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, sanatçı ve iş adamları ile basın kuruluşlarının temsilcilerinin de yer aldığı geniş bir kitle izledi.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, günümüzün en köklü sanat kurumlarından biridir. Tarihi 188 yıl öncesine dayanan orkestra, Cumhuriyet’in ilanından sonra Atatürk’ün davetiyle ve ilk olarak Osman Zeki Üngör idaresinde 11 Mart 1924 tarihinde Ankara’ya gelerek, ‘muhtaç muhacirler yararına’ bir konser vermiştir. Cumhuriyet’ten önce farklı isimlerle İstanbul’da bulunan orkestra, Atatürk’ün 6 Nisan tarihinde imzaladığı yazıyla Cumhurbaşkanlığı makamı bünyesine alınmıştır.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı