KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül, Kuveyt’te Küçük Bot Limanı İnşası Temel Atma Törenine Katıldı

02.04.2014
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Cumhurbaşkanı Gül, Kuveyt’te Küçük Bot Limanı İnşası Temel Atma Törenine Katıldı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, resmî bir ziyaret için bulunduğu Kuveyt’te,  Başbakan Şeyh Jaber Mübarek El Hamad El Sabah’ın onuruna verdiği öğle yemeğine ve STFA tarafından gerçekleştirilen Küçük Bot Limanı inşası temel atma törenine katıldı.

 

 

Bugünkü temasları çerçevesinde, Kuveyt Başbakanı Şeyh Jaber Mübarek El Hamad El Sabah’ın Bayan Sarayı Emirlik Çadırında onuruna verdiği yemeğe katılan Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra da Küçük Bot Limanı inşası temel atma töreni için Hilton Mangaf Oteli’ne geçti.

Cumhurbaşkanı Gül’ü törenin yapılacağı Hilton Mangaf Oteli’ne gelişinde Kuveyt Petrol Bakanı ve Meclis İlişkilerinden Sorumlu Devlet Bakanı Ali Salih El Ömer karşıladı. Bu sırada, millî kıyafet giyen çocuk Cumhurbaşkanı Gül’e, bir buket çiçek takdim etti.

 

 

Gerçekleştirilen törende, Kuveyt Petrol Şirketi (KOC) Yönetim Kurulu Başkanı Hashem Hashem ve STFA Yönetim Kurulu Başkanı Alp Taşkent’in konuşmalarından ardından, projeye ilişkin tanıtım filmi izlendi ve sahnede sembolik temel atma töreni gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Gül, burada yaptığı kısa konuşmada, “Proje, Türkiye ile Kuveyt dostluğunun güzel bir nişanesi oldu” dedi. Kuveyt hükümetine bir Türk firmasına güvendikleri için teşekkür eden Cumhurbaşkanı Gül, STFA’nın işi vaktinde ve en güzel şekilde bitireceğine olan inancını dile getirdi.

Ardından Cumhurbaşkanı Gül, Kuveyt eski Başbakanı Şeyh Nasser El Sabah ile bir araya geldi. Bu görüşmeden sonra Cumhurbaşkanı Gül; fikir adamı, şair ve iş adamı, Babteyn Kültür Merkezi kurucusu Abdulaziz El Babteyn tarafından onuruna verilen akşam yemeğine katıldı.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı