KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

“Türkiye Riskleri Az, Getirisi Yüksek Olan Bir Ülkedir”

02.04.2014
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
“Türkiye Riskleri Az, Getirisi Yüksek Olan Bir Ülkedir”

 

Türkiye-Kuveyt İş Forumu'nda hitap ettiği Türk ve Kuveytli iş adamlarına daha çok iş yapmaları ve karşılıklı olarak kazanmaları çağrısında bulunan Cumhurbaşkanı Gül, “Türkiye’de Kuveytli yatırımcılar için özellikle finansman çok iyi bir imkân olduğuna inanıyorum. Şunu unutmayın ki Türkiye’de bütün kapılar sizin için her seviyede açıktır. Herkes çok mutlu olur daha çok iş yapmanızdan” dedi.

 

 

Kuveyt'te düzenlenen Türkiye-Kuveyt İş Forumu'nun açılışına katılan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türk ve Kuveytli iş adamlarına hitaben bir konuşma yaptı.

Konuşmasında Cumhurbaşkanı Gül, toplantıya katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, siyasi ilişkiler açısından Türkiye ile Kuveyt’in mükemmel ilişkileri bulunduğunu söyledi.

Yatırımlar için Türkiye’nin büyük potansiyeli bulunduğunu konuşmacıların dile getirdiğini aktaran Cumhurbaşkanı Gül, “Şunu bilmenizi isterim ki Türkiye riskleri az, getirisi yüksek olan bir ülkedir. Getirisi daha yüksek olan ülkeler bulabilirsiniz ama oraların da riskleri çok fazladır. Hatta riski hiç olmayan ülke bulursunuz da, oraların da getirisi neredeyse hiç yoktur. Bu açıdan baktığımızda Türkiye gerçekten ideal bir ülkedir. İstikrar ve güven Türkiye’ye neler kazandırdı gördük, özellikle son on yıl içinde gördük. Önümüzdeki yıllarda da bunun böyle devam edeceğine emin olabilirsiniz” dedi.

 

 

KUVEYTLİ VATANDAŞLARIN TÜRKİYE’DE MÜLK SAHİBİ OLMALARI

Aynı kültür ve tarihî değerleri paylaşan bir ülke olarak Kuveytli yatırımcıların Türkiye’de kendilerini rahat hissedeceklerini kaydeden Cumhurbaşkanı Gül, Körfez ülkelerinin vatandaşlarının Türkiye’de mülk edinebilmelerinin önünün anayasa değişikliği ile açıldığına da işaret etti. Cumhurbaşkanı Gül, bunun neticesinde de binlerce Kuveytlinin Türkiye’de ev sahibi olduğunu ve bundan büyük bir memnuniyet duyduğunu belirtti.

KUVEYT’TEKİ HAVAALANININ BÜYÜTÜLMESİ

Büyük Türk müteahhitlik şirketlerinin Kuveyt’teki havaalanının büyütülmesi için yeterliliklerini aldığını belirten Cumhurbaşkanı Gül, “Ümit ederim ki bu ihale süreci içerisinde de başarılı çıkacaklar ve Türkiye ile Kuveyt arasında ekonomik faaliyetlerin önemli bir ayağını teşkil edecektir” dedi.

Türkiye’nin büyük altyapı yatırımlarının büyük kısmını sadece devlet bütçesi ile değil, özel sektör ortaklığı ile yaptığına da değinen Cumhurbaşkanı Gül, ülkemizin bunu başarılı uygulayan ülkelerden biri olduğunu aktararak, “Burada da tabii ki Kuveytli yatırımcılar için özellikle finansman çok iyi bir imkân olduğuna inanıyorum” diye konuştu.

PETROKİMYA ÜRÜNLERİNDEN ALINAN ANTİ DAMPİNG VERGİSİNİN KALDIRILMASI

Cumhurbaşkanı Gül, iki ülke arasında ticaret söz konusu olduğunda, ticaretin az olduğunu ve bunun artması gerektiğini, bu yönde de çalışmaların olduğunu kaydederek, “Türkiye bazı petrokimya ürünlerine anti damping vergisi uyguluyordu. Bununla ilgili Kuveyt tarafının şikayeti oldu. Bunlar Ekonomi Bakanlığı tarafından incelendi, değerlendirildi ve neticede şikâyetinizin haklı olduğu görüldü ve bu verginin kaldırılması ile ilgili karar da dünkü Resmi Gazete’ de yayımlandı. Dolayısıyla böyle bir haksızlık da giderilmiş oldu” dedi.

“TÜRKİYE’DE BÜTÜN KAPILAR SİZİN İÇİN AÇIKTIR”

İş adamlarına daha çok iş yapmaları ve karşılıklı olarak kazanmaları çağrısında Cumhurbaşkanı Gül, iş adamlarının mevcut potansiyeli görmeleri ve bunu değerlendirmeleri gerektiğini vurgulayarak, “Şunu unutmayın ki Türkiye’de bütün kapılar sizin için açıktır, her seviyede. Herkes çok mutlu olur, daha çok iş yapmanızdan” diye konuştu.

“TÜRKİYE’NİN KÖRFEZ’E OLAN İLGİSİ STRATEJİK BİR BAKIŞTIR”

Türkiye’nin Körfez’e olan ilgisinin sadece ekonomik olmadığına da değinen Cumhurbaşkanı Gül, ülkemizin Körfez’e bakışının “stratejik bir bakış” olduğunu söyleyerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Önce istikrar ve güven. Buraların istikrar ve güveni bütün bir bölgenin, çok geniş bir bölgenin istikrarı ve güvenidir. İslam dünyası için, buraların istikrarı çok önemlidir. İstikrar ve güven olduktan sonra ekonomik iş birliği zaten gelecektir ve gelmektedir de. Onun için son yıllarda bütün Körfez ülkeleriyle ilişkilerimiz olağanüstü bir şekilde gelişmiştir.”

Kuveyt'te Türklerin kendisini evinde hissettiğini, iki ülke arasında en üst seviyedeki ziyaretlerin sürdüğünü kaydeden Cumhurbaşkanı Gül, bu ziyaretlerin iş adamlarının kendilerini güvende hissetmesi için önemli bir atmosfer yarattığını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Gül, sözlerini “Kazan-kazan ilişkisi içinde gelecek çok daha güzel olacaktır” diyerek bitirdi.

İKİ ÜLKE ARASINDA ARTAN HAVAYOLU TAŞIMACILIĞI

Cumhurbaşkanı Gül, Türk-Kuveyt İş Forumu'nun ardından Pegasus Havayolları’nın Kuveyt seferlerinin başlaması vesilesiyle düzenlenen törene katıldı.

Burada yaptığı kısa konuşmada Cumhurbaşkanı Gül, eskiden Türkiye ile Kuveyt arasında haftada birkaç kez uçuş olduğunu, ardından her gün uçuş olmasıyla övünüldüğünü, artık yaz aylarında iki ülke arasında sekiz uçuş yapıldığını söyledi. İlişkilerin geldiği noktanın anlaşılması için bunun iyi bir gösterge olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Gül, Türk havayolu şirketinin de var olan uçuşlara katıldığını, rekabetin de yolcuların işine yaradığını ifade etti.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı