KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül Kuveyt’te

01.04.2014
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Cumhurbaşkanı Gül Kuveyt’te

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eşi Hayrünnisa Gül ile birlikte Kuveyt Emiri Şeyh El Sabah’ın davetlisi olarak Kuveyt'e resmî bir ziyaret gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Gül ve Bayan Gül’ü Kuveyt Uluslararası Havalimanı’nda, Kuveyt Emiri Şeyh El Sabah ile Veliaht Prens Şeyh Nawaf El Sabah törenle karşıladı.

Karşılama töreninde, Meclis Başkanı Marzouk Ali El Ghanim, Ulusal Muhafızlar Başkan Yardımcısı Şeyh Mishaal El Sabah, Başbakan Şeyh Jaber Mübarek El Hamad El Sabah, Emirlik Divanı İşleri Bakanı Şeyh Nasır El Sabah, Başbakan Birinci Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Sabah El Ahmad El Sabah, Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Şeyh Muhammed El Sabah, Emirlik Divanı İşleri Bakan Yardımcısı Şeyh Ali Cerrah El Sabah, Başbakan Yardımcısı ve Savunma Bakanı Şeyh Khaled El Sabah, BaşbakanYardımcısı, Ticaret ve Sanayi Bakanı Abdulmuhsin El Modij, Kabine İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Şeyh Muhammed Abdullah El Sabah ve Büyükelçi Murat Tamer hazır bulundu.

Kuveytli çocukların çiçek sunduğu törenin sonunda Cumhurbaşkanı Gül ve Bayan Gül, Kuveyt Emiri’nin eşliğinde Bayan Sarayı’na hareket etti.

 

Hamed Abulmohsen
El Marzouq

Şeyha El Bahar

Bader El Saad
Şeyh Sabah Khaled
El Hamad El Sabah
Marzouk Ali
El Ghanim
Şeyh Jaber Mübarek El
Hamad El Sabah

Heyetler Arası
İş Birliği
Anlaşmaları

 

CUMHURBAŞKANI GÜL’ÜN KABULLERİ

Cumhurbaşkanı Gül, Bayan Sarayı-Al Jahra-I Konukevi’nde sırasıyla, “Kuwait Finance House” Yönetim Kurulu Başkanı Hamed Abulmohsen El Marzouq, “National Bank of Kuwait” (NBK) Yönetim Kurulu Başkanı ve NBK Grup Başkan Yardımcısı Şeyha El Bahar, Kuveyt Yatırım İdaresi Yönetim Kurulu Başkanı Bader El Saad, Kuveyt Başbakan Birinci Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Sabah Khaled El Hamad El Sabah’ı ayrı ayrı kabul etti.

 

 

TÜRKİYE-KUVEYT ARASINDA İMZALANAN İŞ BİRLİĞİ ANLAŞMALARI

Cumhurbaşkanı Gül ve Kuveyt Emiri Şeyh El Sabah’ın görüşmelerinin ardından anlaşmaların imza töreni gerçekleşti. Anlaşmaların imza töreninde; “Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kuveyt Devleti Hükümeti Arasında Askeri Eğitim İş Birliği Anlaşması", "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kuveyt Devleti Hükümeti Arasında Basın ve Enformasyon Alanlarında İş Birliği Protokolü”, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kuveyt Devleti Hükümeti Arasında Ticari Deniz Taşımacılığı Anlaşması”, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kuveyt Devleti Hükümeti Arasında Arşiv Alanında İş Birliği Protokolü" imzalandı.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı