KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül Kuveyt’e Gitti

01.04.2014
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Cumhurbaşkanı Gül Kuveyt’e Gitti

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eşi Hayrünnisa Gül ile resmî bir ziyaret gerçekleştirmek üzere Kuveyt’e gitti. Ziyaretin Kuveyt Emiri Şeyh El Sabah’ın geçen sene Nisan ayında ülkemizi ziyaretinin iadesi mahiyetini taşıdığını belirten Cumhurbaşkanı Gül, “Köklü tarihî, beşerî ve kültürel bağlara sahip olduğumuz Kuveyt’le ilişkilerimiz mükemmel düzeyde seyretmektedir” dedi.

Cumhurbaşkanı Gül hareketinden önce Esenboğa Havalimanı’nda yaptığı açıklamada, ziyaretinin Kuveyt Emiri Şeyh El Sabah’ın geçen sene Nisan ayında ülkemizi ziyaretinin iadesi mahiyetini taşıdığını belirterek, “Köklü tarihî, beşerî ve kültürel bağlara sahip olduğumuz Kuveyt’le ilişkilerimiz mükemmel düzeyde seyretmektedir. İş birliğimiz, son dönemde artan karşılıklı üst düzey ziyaretlerle her alanda gelişip güçlenmektedir” dedi.

KUVEYT İLE DİPLOMATİK İLİŞKİLERİN 50. YIL DÖNÜMÜ

Ziyaretinin, iki ülke arasında son altı yıl içinde Devlet Başkanı düzeyindeki altıncı ziyaret olduğuna da dikkat çeken Cumhurbaşkanı Gül, daha önce de 2009 ve 2011 yıllarında Kuveyt’i ziyaret ettiğini, bu defaki ziyaretinin, Kuveyt’le diplomatik ilişkilerin tesisinin 50. yıl dönümüne denk geldiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül, Kuveyt’te Emiri Şeyh Sabah ve diğer üst düzey yetkililerle gerçekleştireceği görüşmelerde ikili ilişkilerin daha ileriye taşınması için yapılabilecekler üzerinde duracaklarını, ayrıca, bölgesel gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunacaklarını aktardı.

“İLİŞKİLERİMİZİN ÇOK ÖNEMLİ BİR VEÇHESİ, İŞ, TİCARET VE KARŞILIKLI YATIRIMLARDIR”

Açıklamasında, “İlişkilerimizin çok önemli bir veçhesi, iş, ticaret ve karşılıklı yatırımlardır. Bu alanlardaki iş birliğimizin daha ileriye taşınmasını sağlamak üzere, ziyaretim sırasında Türkiye-Kuveyt İş Forumu’na iştirak edeceğim. Ayrıca, Türk ve Kuveytli iş çevrelerinin önde gelen temsilcileriyle çalışma kahvaltısında bir araya geleceğim. Bilhassa müteahhitlik, sağlık, turizm, finans ve savunma sanayii gibi alanlarda iş birliğimizi daha fazla ilerletebileceğimiz kanaatindeyim” diyen Cumhurbaşkanı Gül, bu kapsamda, Kuveyt Yatırım İdaresi, Türk Kapital, “National Bank of Kuwait” ve “Kuwait Finance House” gibi finans ve yatırım kurumlarının üst düzey yöneticilerini kabul edeceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Gül, bölgemizde barış ve güvenliğe yönelik risk ve tehditlerin yoğunlaştığı bir dönemde, Kuveyt’te yapacağı temasların bölgesel istikrar ve barışın güçlendirilmesine de katkı sağlayacağını kaydederek, ziyaretinin tüm bu alanlara teşmil edilen Türkiye-Kuveyt ilişkilerinin pekiştirilmesine vesile olacağına inandığını dile getirdi.

Ziyareti sırasında, Cumhurbaşkanı Gül’e, Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın yanı sıra, milletvekilleri, basın ve iş dünyasının temsilcileri eşlik ediyor.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı