KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

“Bu Dinleme Bir Casusluk Faaliyetidir; Bu İşe Bulaşanlar Muhakkak Cezalandırılacaktır”

28.03.2014
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
“Bu Dinleme Bir Casusluk Faaliyetidir; Bu İşe Bulaşanlar Muhakkak Cezalandırılacaktır”

 

Cuma Namazını İstanbul’da Fatih Ormanı Camii’nde kılan Cumhurbaşkanı Gül, namaz çıkışında bir basın mensubunun, Dışişleri Bakanlığının dinlenmesi olayıyla ilgili sorusunu cevapladı. Cumhurbaşkanı Gül, “Bu işe bulaşanlar ve katkı verenler kimlerse muhakkak ortaya çıkarılacak ve kanunların emrettiği en şiddetli şekilde cezalandırılacaktır” dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İstanbul’da Fatih Ormanı Camii’nde Cuma Namazını kıldı ve çıkışta bir basın mensubunun sorusunu cevapladı.

Soru: “Malum dün bir ses kaydı vardı. Sayın Başbakan ve Sayın Dışişleri Bakanı açıklama yaptı, sizin de Sayın Feridun Sinirlioğlu ile bir görüşmeniz oldu. Bu konuda bir değerlendirme yapar mısınız?”

Cumhurbaşkanı Gül: “Suriye’deki gelişmelerden dolayı Türkiye-Suriye sınırının ne kadar hassas olduğunu herkes biliyor. 900 km’lik sınırımızda tabii ki tehlikelere, tehditlere karşı birçok tedbirleri alıyoruz ve daima teyakkuz halindeyiz. Ama son dönemlerde Türkiye’nin yurt dışındaki tek vatan toprağı olan Süleyman Şah Türbesi, Türk bayrağının dalgalandığı tek yer orasıdır. Orayla ilgili birçok tehdit ve Türkiye’nin kabullenemeyeceği durumların söz konusu olma ihtimali ortaya çıktı bu teyplerde. Bir taraftan Türkiye’yi Suriye’deki savaşa katma provokasyonlarına karşı dikkatli olmak, diğer taraftan da yurt dışındaki toprağımızda Türk bayrağına karşı herhangi bir saldırının olmamasıyla ilgili, ilgili devlet birimlerine bunları oturun konuşun ve gerekli tedbirleri, senaryoları tartışın diye talimat verdik. Dışişleri Bakanı’nın başkanlığında, makam odasında, devletin en önemli güvenlik bürokrasisinin başındaki kişilerin bir araya gelip, bu tedbirleri konuştukları bir toplantının takip edilmesi, dinlenmesi, izlenmesi çok büyük bir cüretkârlıktır. Bu, devletin güvenliğine dönük bir casusluk faaliyetidir. Çünkü tamamen devlet güvenliği ile ilgili bir konudur. Ve toplantıda bulunanlar devlet güvenliği ile ilgili devlet bürokrasisinin en üstündeki insanlardır. Dolayısıyla bu kesinlikle, bu cürette hiç görmediğimiz bir şekilde casusluk faaliyetidir. Devletin hiçbir zaman müsamaha göstermeyeceği bir olaydır. Bununla ilgili hem Müsteşar, hem Sayın Bakan, hem Sayın Başbakan ile görüştüm, ne gerekirse yapılacaktır. Bu faaliyeti kimler düşündü, organize etti, kimler katıldı, kimler katkı verdi ve kimler yaptı ise muhakkak ortaya çıkarılacaktır. Bunun böyle bilinmesini isterim. Kesinlikle buna bir müsamaha gösterilemez. Dediğim gibi, en üst seviyedeki devlet bürokrasinin, profesyonellerin, bir araya gelip bize yapacakları tavsiyeleri oturup konuştukları toplantılardır bunlar. Bu işe bulaşanlar ve katkı verenler kimlerse muhakkak ortaya çıkarılacak ve kanunların emrettiği şekilde, en şiddetli şekilde de muhakkak ki cezalandırılacaktır.”

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı