KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Suriye Uçağının Düşürülmesi: “Bu, Millî Bir Meseledir ve Siyasetin Dışındadır”

24.03.2014
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Suriye Uçağının Düşürülmesi: “Bu, Millî Bir Meseledir ve Siyasetin Dışındadır”

Nükleer Güvenlik Zirvesi’ne katılmak üzere bulunduğu Hollanda’da temaslarını sürdüren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye’nin Lahey Büyükelçiliği’nde Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinisto ile görüşmesinden önce basın mensuplarının Suriye uçağının düşürülmesine ilişkin sorularını cevapladı.

Türkiye’nin Lahey Büyükelçiliği’nde yaptığı görüşmeden önce basın mensuplarının Suriye uçağının düşürülmesine ilişkin sorularını cevaplandıran Cumhurbaşkanı Gül, “Bunlar millî konulardır. Bunları hepimiz, hep beraber sahiplenmemiz gerekir. Bunlar siyasetin dışında konulardır. Bunlar millî meseleler, ulusal meselelerdir. Suriye’de olup bitenleri hepimiz biliyoruz. Daha önce nelerin olduğunu biliyoruz. Uçağımızın başına gelenleri biliyoruz. Ayrıca zaman zaman sınırımızın ihlal edildiğini, buna bir karşılık vermek mecburiyetinde olduğumuzu da biliyoruz. Suriye’de olup bitenleri düşündüğümüzde bu tehlikeli durum konusunda Silahlı Kuvvetlerimiz karada, havada ve denizde teyakkuzdalar. Bu olayda da iki Suriye uçağı Türkiye sahalarına girmek üzereyken ikaz edildiler. Birisi döndü diğer dönmedi. Türkiye sınırları içine girince sınırları korumak görevinde olan Silahlı Kuvvetlerimiz görevlerini yerine getirdiler. Bu millî bir mesele, dolayısıyla görevlerini yerine getirdikleri için tabii ki Genelkurmay Başkanımızın şahsında Silahlı Kuvvetlerimizin tamamına gösterdikleri vazife ve iradeden dolayı duyduğumuz güveni tekrarladım” dedi.

“YAPILAN ŞEY SINIRLARIMIZI KORUMAKTIR”

Cumhurbaşkanı Gül, bir basın mensubunun, “Suriye tarafıyla temasa geçtiniz mi?” yönündeki sorusuna cevaben şunları söyledi: “Herhalde benim geçecek halim yok. Açıklamaları falan hep takip ediyorsunuz. Gerek askerî, gerek Dışişleri Bakanlığı açıklamaları oldu. Dolayısıyla yapılan şey sınırlarımızı korumaktır. Normal şartlar olsa o zaman başka uygulamalar olabilir. Zaten angajman kurallarının uygulanacağı ilan edilmişti, duyurulmuştu. Dolayısıyla gereği yapılmış oldu.”

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı