KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül, Danimarka Başbakanı Thorning-Schmidt’in Onuruna Verdiği Yemeğe Katıldı

18.03.2014
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Cumhurbaşkanı Gül, Danimarka Başbakanı Thorning-Schmidt’in Onuruna Verdiği Yemeğe Katıldı

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ortak basın toplantısının ardından Danimarka Başbakanı Helle Thorning-Schmidt tarafından onuruna verilen yemekte bir konuşma yaptı.

Konuşmasında gösterilen misafirperverlik için teşekkür eden Cumhurbaşkanı Gül, iki ülke arasında imzalanan Dostluk ve Ticaret Anlaşması’na sadık kalındığını ve bunun sürdürüldüğüne işaret ederek, “Türkiye ve Danimarka ile NATO’da, AGİT’te Avrupa Konseyi’nde ve birçok platformda hep beraber. AB üyeliğimizi de destekleyen bir ülke, biraz önce de bu desteğinizi güçlü bir şekilde ifade ettiniz, tekrarladınız. Bundan dolayı bir kez daha size teşekkür ediyorum” dedi.

İki ülke arasındaki karşılıklı ziyaretlere de dikkat çeken Cumhurbaşkanı Gül, yıllar önce imzalanan Dostluk ve Ticaret Anlaşması’nın dostluk kısmının güçlü olmasına karşın ticaret kısmını zayıf gördüğünü vurgulayarak, daha fazla ticaret ve yatırım yapılması çağrısında bulundu.

Cumhurbaşkanı Gül, her iki ülkenin de sahip oldukları büyük ekonomik potansiyelin işadamları tarafından keşfedilmesi gerektiğine inandığını da söyledi.

 

 

CUMHURBAŞKANI GÜL, NOVO NORDISK’İ ZİYARET ETTİ

Onuruna verilen öğle yemeğinin ardından Cumhurbaşkanı Gül, Bayan Gül ile birlikte dünyaca ünlü Novo Nordisk firmasını ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Gül, fabrikada tesisin yöneticilik ve halkla ilişkiler kısmında çalışan Elif Zeynep Coşkun ve Musa Kekeç tarafından çiçeklerle karşılandı. Daha sonra fabrikadaki insülin üretim merkezinde incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Gül, yetkililerden çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Cumhurbaşkanı Gül, fabrika ziyaretinin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada diyabet hastalığı ve önlenmesi konusunda bilinç oluşturmanın önemine işaret etti. Nordisk CEO’su Las Rebien Sörensen’in, kendisine diyabet hastalığında bisiklet kullanmanın büyük önem taşıdığını söylediğini aktaran Cumhurbaşkanı Gül, “İnsan ihtiyaç duyunca gelişmiş yollarla tedavi de çok önemli. Ama bir şey var; tedavinin en önemli yolu da bisiklet kullanmak. Birazcık bu kültür ve şartlarla da ilgili. İstanbul’da bisiklet kullanmakla burada bisiklet kullanmak arasında çok fark var” dedi.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı