KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

“Özgürlüklerden Geriye Gidiş Söz Konusu Değil”

07.03.2014
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
“Özgürlüklerden Geriye Gidiş Söz Konusu Değil”

 

Cuma Namazı’nı Tarabya’daki Hacı Cemal Yazgan Camii’nde kılan Cumhurbaşkanı Gül, namaz çıkışında Facebook ve Youtube’un kapatılabileceğine ilişkin tartışmaları basın mensuplarına değerlendirdi.

Soru: “Dün Sayın Başbakan bir televizyon programına katıldı ve orada sosyal medyaya ilişkin önemli bir mesaj verdi, Facebook ve Youtube’un kapatılacağı yönünde sinyaller verdi. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz, böyle bir şey olabilir mi, mümkün mü?”

FACEBOOK VE YOUTUBE’UN KAPATILMASI TARTIŞMALARI

Cumhurbaşkanı Gül: “Dün başka bir programım olduğu için ben izleyemedim ama bugün gazetelerden biraz baktım, sizin de söylediğiniz gibi. Önce şunun bilinmesini isterim tabii, Türkiye demokratik bir hukuk ülkesidir, demokratik ve hukuk ilkeleri çerçevesi içerisinde de en gelişmiş demokrasiler gibi, özgürlüklerin güçlenmesini hep arzu eden ve bunun için uğraşırken, buralarda herhangi bir şekilde gerileme kesinlikle söz konusu olmaz. Buna herkesin inanması lazım. Kimse de böyle bir şeyi özlemez Türkiye’de. Ayrıca, internetle ilgili çıkan yasayı da biliyorsunuz, bu yasada bazı sıkıntılı durumlar vardı, daha sonra dikkat çekmem üzerine Türkiye Büyük Millet Meclisi de bütün bu noksanlıkları düzeltti. Youtube ve Facebook gibi platformlar, bütün dünyanın her tarafında geçerli olan şeyler ve bunların kapatılması diye bir şey de söz konusu olmaz. Yalnız bu platformlarda herhangi bir şekilde suç işlenirse, birisine hakaret veya birisinin özel hayatına saldırı söz konusu olursa, mahkeme kararıyla ilgili linkler tabii ki kapatılır. Gerçek ortamda suç neyse sanal ortamda da suç aynıdır. Takibi yapılır. Ama Türkiye’de herhangi bir şekilde özgürlüklerden geriye gidiş söz konusu değil. Her zaman, özgürlüklerin genişletilmesi ilgili yaptığımız reformlarla hep gurur duyuyoruz. Muhakkak ki bunlar hep ileriye gidecektir.”

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı