KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül, Galiçya Türk Şehitliği ile Gül Baba Türbesi’ni Ziyaret Etti

18.02.2014
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Cumhurbaşkanı Gül, Galiçya Türk Şehitliği ile Gül Baba Türbesi’ni Ziyaret Etti

 

Cumhurbaşkanı Gül, Bayan Gül ile birlikte, Macaristan temasları çerçevesinde Budapeşte’de önce Galiçya Türk Şehitliği’ni, daha sonra da Gül Baba Türbesi’ni ziyaret etti.

 

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Macaristan temasları çerçevesinde eşi Hayrünnisa Gül ile birlikte, Galiçya Türk Şehitliği’ni ziyaret etti.

Ziyaret nedeniyle düzenlenen törende, iki ülke millî marşları çalındı. Ardından Cumhurbaşkanı Gül, Şehitlik Anıtı’na çelenk koyarak saygı duruşunda bulundu. Cumhurbaşkanı Gül’ün Şehitlik Şeref Defteri’ni imzalamasının ardından dua okundu. Cumhurbaşkanı Gül ve Bayan Gül daha sonra şehit mezarlarını ziyaret ederek çiçek bıraktılar.

Şehit mezarlarını dolaşan Cumhurbaşkanı Gül, şehitlerin memleketlerinin mezar taşlarına yazılmadığını fark etmesi üzerine talimat vererek bu konuda bir çalışma yapılmasını istedi. Cumhurbaşkanı Gül’e şehitlik çıkışında, Macaristan’da Müslüman olan Macar gençleri, Macarca Kur’an-ı Kerim meali hediye etti. Budapeşte’de bir cami yapılması talebinde bulunan gençlere Cumhurbaşkanı Gül, “Sayın Bakan burada; Başbakanımız da söyledi. Buraya cami yapılma çalışması var” dedi.

GÜL BABA TÜRBESİ’Nİ ZİYARET

Cumhurbaşkanı Gül ve Bayan Gül daha sonra Gül Baba Türbesi’ni ziyaret ettiler. Ziyaretin ardından Cumhurbaşkanı Gül ve Bayan Gül, türbe bahçesine birer gül fidesi diktiler.

Gellert Tepesi’ni de gezen Cumhurbaşkanı Gül ve Bayan Gül, burada yetkililerden şehir hakkında bilgi aldı.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı