KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

İnternet Yasası: “Bir İki Sıkıntılı Konu Var; Üstünde Çalışıyoruz”

13.02.2014
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
İnternet Yasası: “Bir İki Sıkıntılı Konu Var; Üstünde Çalışıyoruz”

Türkiye-Afganistan-Pakistan Sekizinci Üçlü Zirvesi çerçevesinde gerçekleştirilen ortak basın toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Gül, zirve sürecinin geleceği ve gündemdeki İnternet yasası hakkındaki soruları cevapladı.

Soru: “Sayın ev sahibi Cumhurbaşkanı Gül’e hitaben sorumu yöneltiyorum. Sayın Karzai ve Sayın Navaz Şerif sağınızda ve solunuzda duruyorlar ve son derece yakın ve sıcak bir ortam sunuyorsunuz onlara. Sizce acaba bu üçlü mekanizmayı ileriye götürmek gerekiyor mu bundan sonra da sürdürmek gerekiyor mu?”

Cumhurbaşkanı Gül: “Gerek Sayın Cumhurbaşkanı Karzai, gerek Sayın Başbakan Navaz Şerif ile dün akşam ve bugün sabah gayrı resmî ve daha sonra da resmî 3-4 toplantı yaptık. Şunu ifade edebilirim ki, bu toplantılar sonuna kadar açık yüreklilik ve sonuna kadar aklımızdaki bütün konuların açık seçik konuşulduğu bir ortamda oldu. Bunun çok faydalı olduğunu Sayın Cumhurbaşkanı ve Sayın Başbakan söylediler, teyit ettiler. Biz de bundan büyük bir memnuniyet duyduk. Bizimki sadece kolaylaştırıcı, yardım edici bir şeydir. Ama biz de kendimizi Asya ile bağlantılı hissediyoruz; dolayısıyla Asya’nın ortasındaki Kabil’deki barışın bütün Asya’ya, herkese çok büyük neticeleri olacaktır. Konuşmamda da söyledim kurumlar arasındaki çalışma iklimi ve çalışma ortamının ve güveninin sağlanması konusunda da çok verimli oluyor bu toplantılar. Birçok somut, özellikle askerî brifingleri dinleseydiniz, istihbarat brifinglerini, onların hepsinde somut şeyler var, onun için devamından yanayız ve devam edeceğiz inşallah.”

Soru: “Son günlerde çok tartışılan bir düzenleme var efendim, yeni internet yasası. Uluslararası alanda da oldukça yankı buldu. İnternete sansür geldiği noktasında değerlendirmeler var. Yasa artık Çankaya Köşkü’nde. Sizin düzenlemeyle ilgili değerlendirmeleriniz nelerdir? Yasayla ilgili nasıl bir tasarrufunuz olacak?”

Cumhurbaşkanı Gül: “Bahsettiğiniz yasa üzerinde çalışıyoruz. Bir iki sıkıntılı konu var, üstünde çalışıyoruz.”

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı