KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Türkiye-Afganistan-Pakistan Sekizinci Üçlü Zirvesi Çankaya Köşkü’nde Gerçekleştiridi

13.02.2014
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Türkiye-Afganistan-Pakistan Sekizinci Üçlü Zirvesi Çankaya Köşkü’nde Gerçekleştiridi

 

Türkiye-Afganistan-Pakistan Sekizinci Üçlü Zirvesi, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün ev sahipliğinde Çankaya Köşkü’nde gerçekleştiriliyor.

 

 

Cumhurbaşkanı Gül, Afganistan Cumhurbaşkanı Hamid Karzai ve Pakistan Başbakanı Muhammed Navaz Şerif'i ayrı ayrı karşıladı.

 

 

Ardından Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Cumhurbaşkanı Karzai ve Başbakan Şerif ile ayrı ayrı gerçekleştirdikleri ikili görüşmelere geçildi. İkili görüşmelerden sonra dörtlü görüşme yapıldı. Daha sonra Üçlü Zirve Toplantısı’nın Kısıtlı Katılımlı Oturumu gerçekleştirildi.

Aile fotoğrafının çekilmesinin ardından Cumhurbaşkanı Gül, Afganistan Cumhurbaşkanı Karzai ve Pakistan Başbakanı Şerif onuruna öğle yemeği verdi. Bu yıl “Asya’nın Kalbinde Sürdürülebilir Barış” temasıyla gerçekleştirilen Zirve’de, üç ülkeyi buluşturan bu bölgede kalıcı barış ve istikrarın hâkim kılınması için atılabilecek adımlar ele alınıyor.

Zirve vesilesiyle, Türkiye’nin dostluk ve kardeşlik bağlarına sahip olduğu Afganistan ve Pakistan ile çok boyutlu iş birliğinin pekiştirilerek, üç kardeş ülke halklarının yanı sıra bölgenin barış, huzur ve istikrarına katkı sağlanması hedefleniyor.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı