KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül, Batıkent-Sincan Metrosunun Açılış Törenine Katıldı

12.02.2014
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Cumhurbaşkanı Gül, Batıkent-Sincan Metrosunun Açılış Törenine Katıldı

 

Batıkent-Sincan metrosunun açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Gül, özellikle son 10 yılda İstanbul ve Ankara’da çok hızlı bir şekilde metro hizmetlerinin genişlediğini belirtti. Cumhurbaşkanı Gül, yaptığı konuşmada, “Halka hizmet edebilmemiz ve enerjimizi sinerji hale dönüştürebilmemiz için istikrar ve huzur her şeyin başıdır. Şüphesiz ki, demokrasilerde çoğulculuk ve farklı fikirler vardır, ama bunların hepsinin medeni bir şekilde yarışması da demokrasinin yine bir şartıdır” dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Batıkent-Sincan metrosunun açılış törenine katıldı.

Metronun ilk seferinin hareket noktası Batıkent’teki Mesa istasyonuna gelişinde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan tarafından karşılanan Cumhurbaşkanı Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İspanya Başbakanı Mariano Rajoy ile birlikte makinist dairesine geçti.

 

 

CUMHURBAŞKANI GÜL İLK SEFERİ BAŞLATTI

Vatman koltuğuna oturan Cumhurbaşkanı Gül, el sallayarak metronun ilk seferini başlattı. Cumhurbaşkanı Gül’ün vatmanlığındaki ilk yolculuk sonrasında Sincan Harikalar Diyarı’nda açılış töreni gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Gül, törende yaptığı konuşmada, bu güzel eseri, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İspanya Başbakanı Mariano Rajoy ve bakanlarla birlikte açmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Törenin gerçekleştiği alana, Batıkent’ten metro ile geldiklerini belirten Cumhurbaşkanı Gül, Başkentlilerin bundan sonra metroyu her gün kullanacaklarını ve yollarda geçen sıkıntılı zamanları artık yaşamayacaklarını dile getirdi.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR

Başta Sincan ve çevresinde yaşayanlar olmak üzere tüm Ankaralı vatandaşların hayatını kolaylaştıran metronun gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür eden Cumhurbaşkanı Gül, sözlerine şöyle devam etti: “Şüphesiz ki burada bilfiil çalışan yerli-yabancı şirketlere, işçisinden mühendisine, teknisyenine kadar herkese çok teşekkür ediyorum. Ama bu projelerin gerçekleşmesi için esas karar verenler ve bununla ilgili finansmanı sağlayanlar ve bizzat takip edenler; başta Değerli Kardeşim Başbakan Tayyip Erdoğan olmak üzere Ulaştırma Bakanları Lütfi Elvan Bey’e; ama buraya gelince özellikle gözlerim aradı kendisini, şu an burada olmayan, altyapı hizmetlerinin gerçekleşmesinde, Türkiye’nin her tarafında gerçekten bakan olduğu süre içerisinde çok büyük hizmetleri geçen Binali Bey’e, Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ve Başkan Melih Gökçek Bey’e, emeği geçen herkese hem çok teşekkür ediyor, hem de kendilerini tebrik ediyorum.”

“BİR ÜLKEYİ GÜÇLÜ KILAN, BU TÜR BÜYÜK HİZMETLERDİR”

Türkiye’nin, bu metroları yapmakta geciken bir ülke olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Gül, sözlerini şöyle sürdürdü: “Aslında bu metrolar 200 sene önce dünyanın büyük şehirlerinde yapılmaya başlandı. O yıllarda İstanbul’da biz de başlamıştık, Galata-Karaköy. Orası, dünyanın ilk metrolarından birisidir, Osmanlı zamanında başladığımız ama daha sonra ara verdik, bugünlere kadar geldi. Şimdi çok şükür özellikle son 10 yıl içerisinde İstanbul’da ve Ankara’da çok hızlı bir şekilde metro hizmetleri genişliyor. New York’u, Londra’yı, Paris’i, Moskova’yı bilenler bilir, yerin üstündeki kadar yerin altında da yollar vardır. Yerin üstünde, caddelerde ve sokaklarda gördüğümüz insanlar kadar insanlar da yerin altında seyahat etmektedir. İşte Türkiye’yi, Ankara’yı, İstanbul’u da bu hale getirmek için uğraşılıyor. Onun için bu hizmetler gerçekten çok değerli ve çok büyük hizmetler. Bir ülkeyi gelişmiş, büyük ve güçlü kılan ve o ülkenin yöneticilerini vatandaşlarının karşısında mutlu yapan, bu hizmetleri devreye sokabilmektir. Türkiye çok şükür bunları gerçekleştirmeye başladı, bundan birkaç ay önce hepimizin hep beraber gurur duyduğumuz Marmaray Projesi gerçekleşti, şimdi de bu metroları gerçekleştiriyoruz.”

“HALKA HİZMET EDEBİLMEK İÇİN HUZUR VE İSTİKRAR HER ŞEYİN BAŞIDIR”

Cumhurbaşkanı Gül, bütün bu hizmetlerin yapılabilmesi için bir memlekette önce huzur, istikrar ve barışın olması gerektiğini belirterek, “Yoksa enerjimizi lüzumsuz dedikodulara harcarız. Ama halka hizmet edebilmemiz için, enerjilerimizi sinerji hale dönüştürebilmemiz için istikrar ve huzur her şeyin başıdır” dedi. Cumhurbaşkanı Gül, “Şüphesiz ki, demokrasilerde çoğulculuk ve farklı fikirler vardır ama bunların hepsinin medeni bir şekilde yarışması da demokrasinin yine bir şartıdır. Ülkemizde istikrarı koruduğumuz sürece; lüzumsuz dedikodular, kavgalar içine girmediğimiz sürece, bu 10 yıl içerisinde ne kadar büyük hizmetler yapıldıysa, bunlara yenilerinin de ekleneceğinden hiç kimsenin şüphesi olmasın” diye konuştu.

BATIKENT-SİNCAN METROSU BİR HAFTA ÜCRETSİZ

Ankara’nın sadece resmî dairelerin bulunduğu bir başkent değil, aynı zamanda çok sayıda üniversitesi, sanayisi, hizmet sektörü ile büyüyen ve nüfusu 5 milyonu geçen bir şehir olduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Gül,  Ankaralıların rahat bir şekilde seyahat edebilmesi, işine, evine rahat bir şekilde gidip-gelebilmesi için bu metroların hizmete girdiğini kaydetti. Marmaray’ın açılışını yaparken böyle büyük hizmetlerin hiç değilse bir süre ücretsiz olmasını, halkın bundan bir süre faydalanmasını istediğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Gül,  “Şimdi de Sayın Başbakan’a, Değerli Bakan’a, Belediye Başkanı’na sesleniyorum. Herhalde Ankaralılar için de, Sincan için de böyle bir şey düşünürsünüz. Belki bir haftalığına ücretsiz olmasını düşünebilirsiniz. Ama yine karar sizin olacaktır” diye seslendi.

Konuşmasının sonunda, Başbakan Erdoğan’dan gelen haberi açıklayan Cumhurbaşkanı Gül, “Talepte bulunmuştum ama karşılığını da aldım şimdi. Sayın Başbakanımız, ‘Bir hafta için ücretsiz herkes seyahat etsin’ demişsiniz. Tebrik ederim, sağ olun, hayırlı olsun” dedi.

Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Gül, TBMM Başkanı Çiçek, Başbakan Erdoğan ve İspanya Başbakanı Rajoy ile diğer protokol üyeleri sahnede kurdele keserek metronun açılışını gerçekleştirdiler.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı