KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül, İspanya Başbakanı Rajoy’u Kabul Etti

11.02.2014
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Cumhurbaşkanı Gül, İspanya Başbakanı Rajoy’u Kabul Etti

 

İspanya Başbakanı Rajoy ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü’nde kabul eden Cumhurbaşkanı Gül, İspanya ile ikili ve çok taraflı platformlardaki iş birliğinde yakalanan ivmeye vurgu yaptı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İspanya Başbakanı Mariano Rajoy ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü’nde kabul etti. Kabulde İçişleri Bakanı Efkan Ala da hazır bulundu.

Kabulde Cumhurbaşkanı Gül, İspanya Başbakanı Rajoy’u, Türkiye-İspanya Hükümetlerarası Beşinci Zirve Toplantısı vesilesiyle ülkemizde görmekten memnuniyet duyduğunu kaydetti. Cumhurbaşkanı Gül, konuk Başbakanın ziyaretinin, İspanya ile ikili ve çok taraflı platformlardaki iş birliğinde yakalanan ivmeyi pekiştireceğine inandığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye’nin, AB üyelik sürecinde yoluna devam etmeye kararlı olduğunu, İspanya’nın AB üyeliğimize desteğinin ise güçlü şekilde devamının beklendiğini kaydetti.

TÜRKİYE İLE İSPANYA ARASINDAKİ TİCARET HACMİ 8,5 MİLYAR AVRO

Türkiye ile İspanya arasındaki ticaret hacminin 2013 yılında 8,5 milyar avroya yaklaştığını dile getiren Cumhurbaşkanı Gül, bu meblağın daha da arttırılabileceğini ve iki ülke ilişkilerinin ekonomik boyutunu ilgilendiren diğer alanlarda da daha fazla ilerleme kaydedilebileceğini belirtti.

BAŞBAKANI RAJOY: “TÜRKİYE’NİN AB ÜYELİĞİNE DESTEĞİMİZ SÜRECEK”

İspanya Başbakanı Rajoy ise, Türkiye’yi ziyaret etmekten büyük memnuniyet duyduğunu, Türkiye ile İspanya arasında her alanda ileri seviyede ilişki ve iş birliği bulunduğunu kaydetti. Bu durumun uluslararası platformlarda da sürdürülmesinden memnun olduklarını söyleyen Başbakan Rajoy, ülkesinin Türkiye’nin AB üyeliğine verdiği desteği en güçlü şekilde sürdüreceğini kaydetti.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı