KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Tarihî Huber Köşkü Yeniden Hayat Bulacak

30.01.2014
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Tarihî Huber Köşkü Yeniden Hayat Bulacak

 

İstanbul’un en önemli mimari varlıklarından biri olan tarihî Huber Köşkü’nün orijinaline uygun şekilde restore edilmesi için Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği, İstanbul Teknik Üniversitesi, İtalyan Dış Ticaret ve Tanıtım Ajansı ile Assorestauro Derneği arasında iyi niyet protokolü imzalandı. Roma’da gerçekleşen imza törenine Hayrünnisa Gül de katıldı.

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği’ne ait tarihi İstanbul Huber Köşkü’nün, yapıldığı dönemin ruhunu ve orijinal tasarımını yansıtacak şekilde restore edilmesi için Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği, İstanbul Teknik Üniversitesi, İtalyan Dış Ticaret ve Tanıtım Ajansı (I.C.E) ile Assorestauro Derneği arasında iyi niyet protokolü imzalandı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün İtalya ziyareti esnasında gerçekleştirilen imza törenine Hayrünnisa Gül de katıldı.

Protokol ile başta Huber Köşkü olmak üzere İtalyan ve Türk uzmanların sanat, mimari, restorasyon ve konservasyon konusundaki tecrübe ve birikimi bir araya getirilerek ortak bir çalışma yürütülmesi hedefleniyor.

Bu kapsamda, Huber Köşkü bağlamında İstanbul Teknik Üniversitesi ile Assorestauro Derneği ortak çalışmalar yürütebilecek. İtalyan uzmanların Türkiye’ye davet edilerek yerinde incelemeler yapması, Türk uzmanların da İtalya’yı ziyaret ederek bu ülkede yapılan çalışmaları yerinde incelemesi ile İtalyan ve Türk öğrencilerin karşılıklı ziyaretlerinin planlanarak iki ülkenin tarihî mirasının korunması ile ilgili çalışmaların yürütülmesi mümkün olacak.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı