KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül, İİT Genel Sekreteri Medeni'yi Kabul Etti

14.01.2014
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Cumhurbaşkanı Gül, İİT Genel Sekreteri Medeni'yi Kabul Etti

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri İyad Emin Medeni ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü’nde kabul etti.

Cumhurbaşkanı Gül, yeni görevinde başarılar dilediği Genel Sekreter Medeni’nin İslam İşbirliği Teşkilatı’nın saygınlığının ve kurumsallaşmasının daha da ileriye taşınması için çalışacağına inandığını belirtti. Bunun bütün üye ülkelerin yararına olacağını vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, Teşkilat’ın tarafsız bir yaklaşımla İslam âleminin karşı karşıya olduğu sıkıntıların aşılmasında yardımcı olabileceğini ifade etti. Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye’nin önümüzdeki dönemde de Teşkilat’a ve Genel Sekreter’e desteğini sürdüreceğini kaydetti.

İİT Genel Sekreteri Medeni ise, Cumhurbaşkanı Gül’ün, başkanlığını yaptıkları İSEDAK’ı ziyaret ettiğini ifade ederek, Türkiye’nin Teşkilat’a desteğinin devam etmesine önem verdiğini söyledi. Medeni, önceki Genel Sekreter Ekmeleddin İhsanoğlu’ndan devraldığı bayrağı üye ülkelerin desteğiyle daha ileriye götürmek için çalışacağını da sözlerine ekledi.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı