KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

“Türkiye Olarak Libya’ya Desteğimizi Sürdüreceğiz”

03.01.2014
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
“Türkiye Olarak Libya’ya Desteğimizi Sürdüreceğiz”

 

Libya Başbakanı Zeydan ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü’nde kabul eden Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye’nin, dost ve kardeş Libya’nın güvenlik ve istikrarını samimi olarak desteklediğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, geçtiğimiz yılın Şubat ayında kabul ettiği Libya Başbakanı Ali Zeydan’ı, beraberindeki heyetle birlikte tekrar kabul etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Gül, devrimin ardından üç yıla yakın bir sürenin geçtiğini, Türkiye’nin, Libya’da kurumların yapılandırılması ve ülkenin yeniden inşası sürecini yakından takip ettiğini belirtti. Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye olarak dost ve kardeş Libya’nın en kısa zamanda geçiş sürecini tamamlayarak siyasi, ekonomik ve toplumsal istikrarını güçlendirmesini temenni ettiğimizi kaydetti.

“TÜRKİYE, DENEYİMLERİNİ LİBYA’YA AKTARIYOR”

Libya’da yeni Anayasa’nın hazırlanması için oluşturulan yol haritasının başarıyla uygulanmasını ve hayırlı neticeler vermesini ümit ettiğimizi belirten Cumhurbaşkanı Gül, Libya’nın en acil ihtiyacının güvenlik olduğunu ve bu kapsamda Libya Silahlı Kuvvetlerine eğitim vermeye başlayan ilk ülkenin Türkiye olduğunu söyledi. Libya polis teşkilatı mensuplarına da farklı alanlarda uzmanlık eğitimi sağlayan Türkiye’nin, Libya makamlarının talepleri doğrultusunda adalet, planlama/kalkınma ve ekonomi gibi alanlarda da deneyim ve birikimlerini paylaşmaya hazır olduğunu ifade etti.

“LİBYA HALKININ ULUSAL İRADESİNE SAYGI DUYUYORUZ”

Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye’nin, dost ve kardeş Libya’nın güvenlik ve istikrarı ile halkının refah ve mutluluğunu samimi olarak temenni ettiğini, Libya halkını bir bütün olarak gördüğünü, Libya’daki tüm siyasi ve toplumsal gruplara eşit yakınlıkta olduğunu ve bu anlayış doğrultusunda Libya’daki yöneticilerle ilişkilerini Libya halkının ulusal iradesine saygı temelinde geliştirdiğini vurguladı.

BAŞBAKAN ZEYDAN: “TÜRKİYE’NİN, TÜM LİBYALILARI KUCAKLAYAN TUTUMU MEMNUNİYET VERİCİ”

Türkiye’nin tüm Libyalıları kucaklayan tutumundan büyük memnuniyet duyduklarını belirten Libya Başbakanı Zeydan, Libya’nın Türkiye nezdinde ayrıcalıklı konuma sahip olduğunu bildiklerini ve Türkiye ile ilişkileri stratejik temelde daha ileri seviyelere taşıma hususunda iradelerinin tam olduğunu kaydetti. Libya’da devlet kurumlarını güçlendirmeyi amaçladıklarını ifade eden Zeydan, güvenlik konularında Türkiye tarafından sağlanan destek ve yardımlardan memnuniyet duyduklarını, iki ülke arasındaki ticari ve ekonomik ilişkileri karşılıklı fayda temelinde derinleştirerek geliştirmeyi istediklerini ve bu kapsamda devrim nedeniyle duraksayan projelerin yeniden başlatılması için çalışma grupları kurduklarını söyledi.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı