KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Yılın Son MGK’sı Çankaya Köşkü’nde Gerçekleştirildi

26.12.2013
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Yılın Son MGK’sı Çankaya Köşkü’nde Gerçekleştirildi

 

Cumhurbaşkanı Gül’ün başkanlığında Çankaya Köşkü’nde yapılan 2013 yılının son Millî Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısında, geride kalan bir yıl içerisinde vatandaşların huzur ve güvenliğiyle ilgili yürütülen faaliyetlerin görüşüldüğü; Suriye’deki son durumun değerlendirildiği, ayrıca başta Irak olmak üzere Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkelerindeki gelişmelerin ele alındığı bildirildi.

 

Millî Güvenlik Kurulu (MGK) Aralık ayı olağan toplantısı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün başkanlığında Çankaya Köşkü’nde gerçekleştirildi.

 

 

 

Toplantının ardından MGK Genel Sekreterliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, yılın son MGK toplantısının icra edilmesi nedeniyle geride kalan bir yıl içerisinde vatandaşların huzur ve güvenliğini ilgilendiren olaylar ile bunlara karşı yürütülen faaliyetlerin görüşüldüğü ve bu kapsamda alınması gereken ilave tedbirlerin değerlendirildiği bildirildi.

SURİYE’DEKİ SON DURUM

Açıklamada, Suriye’deki durumla ilgili olarak, “Suriye’deki gelişmeler; insani boyutu, bölgesel güvenlik ve Türkiye’nin güvenliğine yönelik etkileri dâhil olmak üzere, kapsamlı bir biçimde ele alınmış, ülkede ihtilafın halkın meşru talep ve beklentileri doğrultusunda sona erdirilmesine yönelik yürütülen çabalarda gelinen aşama müzakere edilmiştir. Ayrıca, ülkemize sığınan Suriyelilerin durumu gözden geçirilmiştir” denildi.

ORTA DOĞU VE KUZEY AFRİKA ÜLKELERİNDEKİ GELİŞMELER

Açıklamanın son bölümünde ise, “Toplantıda son olarak; Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkelerindeki gelişmelerin yanı sıra, Irak’la siyasi ve ekonomik ilişkilerimiz görüşülmüş, bu ülkedeki güvenlik ve istikrar durumu değerlendirilmiştir” ifadesine yer verildi.

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, yeni görevleriyle ilk kez Millî Güvenlik Kurulu toplantısına katıldılar.

 

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı