KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Moldova First Lady’sinden Projelere Büyük İlgi

18.12.2013
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Moldova First Lady’sinden Projelere Büyük İlgi

 

Ülkemize resmî bir ziyaret gerçekleştiren Moldova Cumhurbaşkanı Nicolae Timofti’nin eşi Margareta Timofti, Hayrünnisa Gül’ün himayesinde yürütülen sosyal sorumluluk projelerine büyük ilgi gösterdi. Bayan Timofti, projeleri yakından takip ettiğini ve kendi ülkesinde de uygulanabilmesi için çalışmalar başlatıldığını belirtirken, Bayan Gül projelerin Moldova’da da uygulanabilmesi için her türlü desteğin verileceğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün davetlisi olarak Türkiye’de bulunan Moldova Cumhurbaşkanı Nicolae Timofti ile eşi Margareta Timofti, Çankaya Köşkü’nde resmî törenle karşılandı. Karşılamanın ardından Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, Moldova Cumhurbaşkanı Nicolae Timofti ve eşi Margareta Timofti ile baş başa görüşmede bir araya geldiler.

 

 

BAYAN TİMOFTİ: “PROJELERİ YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ”

Cumhurbaşkanı Gül ve Moldova Cumhurbaşkanı Timofti, görüşmenin ardından heyetler arası toplantıya başkanlık ettiler. Bu sırada, Bayan Timofti’nin talebi üzerine first lady’ler, Bayan Gül’ün himayesinde gerçekleştirilen sosyal sorumluluk projelerinin anlatıldığı toplantıya katıldılar.

Moldovalı ve Türk yetkililerin hazır bulunduğu toplantıda, Bayan Gül’ün himayesinde yürütülen 81 İlden 81 Yıldız, Konuşan Kitap Şenliği, Eğitim Her Engeli Aşar, Diyabeti Durduralım ve Emekliyiz Gönüllüyüz projeleri ile ilgili yapılan çalışmalar ve alınan sonuçlar hakkında detaylı bir sunum yapıldı.

“HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERMEYE HAZIRIZ”

Bayan Timofti, projeleri yakından takip ettiğini ve kendi ülkesinde de uygulanabilmesi için çalışmalar başlatıldığını belirtirken, Bayan Gül projelerin Moldova’da da uygulanabilmesi için her türlü desteğin verileceğini ifade etti.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı