KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Türkiye ile Benin Arasında İş Birliği Anlaşmaları İmzalandı

11.12.2013
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Türkiye ile Benin Arasında İş Birliği Anlaşmaları İmzalandı

 

Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'ye bir çalışma ziyareti gerçekleştiren Benin Cumhurbaşkanı Thomas Boni Yayi’yi Çankaya Köşkü’nde törenle karşıladı. İki cumhurbaşkanının baş başa görüşmelerinin ardından, Türkiye ile Benin arasında dört önemli iş birliği anlaşması imzalandı.

Karşılama törenin ardından her iki Cumhurbaşkanı baş başa görüşmeye geçti. Görüşmelerin ardından ise anlaşmaların imza töreni gerçekleştirildi.

 

 

TÜRKİYE İLE BENİN ARASINDA İMZALANAN ANLAŞMALAR

Törende, “Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Benin Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Sağlık ve Tıp Bilimleri Alanlarında İşbirliğine Dair Anlaşma”, “Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Benin Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Yatırımların Karşılıklı Teşviki ve Korunmasına İlişkin Anlaşma”, “Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı İle Benin Cumhuriyeti Dışişleri, Afrika Entegrasyonu, Frankofoni ve Yurtdışında Yaşayan Beninliler Bakanlığı Arasında işbirliği Yapılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası” ile “Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve Benin Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Diplomatik Pasaport Hamilleri için Karşılıklı Vize Muafiyetine İlişkin Anlaşma” imzalandı.

İmza töreninden sonra da Cumhurbaşkanı Gül konuğu Benin Cumhurbaşkanı Yayi onuruna bir çalışma yemeği verdi.

Cumhurbaşkanı Yayi’nin ziyaretinin, Afrika Ortaklık Politikası kapsamında, Türkiye’nin yürüttüğü Benin ile iş birliğinin her alanda derinleştirilerek pekiştirilmesine katkı sağlaması bekleniyor.

 

 

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı