KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül, Zeugma Mozaik Müzesi ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi’ni Ziyaret Etti

06.12.2013
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Cumhurbaşkanı Gül, Zeugma Mozaik Müzesi ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi’ni Ziyaret Etti

 

Gaziantep’teki temas ve incelemeleri çerçevesinde Cumhurbaşkanı Gül ve Bayan Gül, Zeugma Mozaik Müzesi’ni ziyaret etti ve burada dünyaca ünlü “Çingene Kızı” mozaiğini yakından inceledi. Cuma Namazını Ulu Cami’de kılan Cumhurbaşkanı Gül, Bayan Gül ile beraber Hasan Kalyoncu Üniversitesi’ni ziyaret etti.

 

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, çeşitli temas ve incelemeler için bulunduğu Gaziantep’te, eşi Hayrünnisa Gül ile birlikte Zeugma Mozaik Müzesi’ni ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi’ni ziyaret etti.

Zeugma Mozaik Müzesi’ne gelişinde Cumhurbaşkanı Gül ve Bayan Gül’ü, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ergün Özuslu ve Müze Müdürü Ahmet Denizhanoğulları karşıladı.

 

 

CUMHURBAŞKANI GÜL VE BAYAN GÜL, DÜNYACA ÜNLÜ “ÇİNGENE KIZI” MOZAİĞİNİ İNCELEDİ

İlk olarak sunumu gerçekleştirilen tanıtım filminin ardından, müzede sergilenen mozaikler hakkında Cumhurbaşkanı Gül ve Bayan Gül’e bilgi verildi. Cumhurbaşkanı Gül ve Bayan Gül, müzedeki eserleri ve ayrı bir bölümde sergilenen dünyaca ünlü “Çingene Kızı” mozaiğini inceledi.

Cumhurbaşkanı Gül, Zeugma Mozaik Müzesi’nden ayrılırken kendisini bekleyen Zirve Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Denizcilik Bölümü öğrencileriyle sohbet etti ve onlardan bölümleri hakkında bilgi aldı.

ULU CAMİ’DE CUMA NAMAZI

Cuma Namazını Ulu Cami’de kılan Cumhurbaşkanı Gül, namazın ardından cami cemaati ile sohbet etti.

HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ ZİYARETİ

Cuma Namazının ardından Cumhurbaşkanı Gül, Bayan Gül ile beraber Hasan Kalyoncu Üniversitesi’ni ziyaret etti. Ziyaret sırasında Cumhurbaşkanı Gül’e, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Cemal Kalyoncu, üniversitedeki çalışmalara ilişkin bilgi verdi.

Cumhurbaşkanı Gül burada yaptığı açıklamada, üniversiteyi ziyaret etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Hasan Kalyoncu’nun, birçok kişinin olduğu gibi, kendisinin de yakın dostu olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Gül, siyasette eski dönemlere uzanan arkadaşlık ve dostlukları bulunduğunu bildirdi.

“HASAN KALYONCU’NUN EN BÜYÜK ARZULARINDAN BİRİ, BÖYLE BİR ÜNİVERSİTE İDİ”

Cumhurbaşkanı Gül, “Kendisini kaybetmeden önce de böyle bir üniversiteyi kurmak için ne kadar arzulu ve azimli olduğunu hepimiz biliriz. Bu yönde açıkçası epey koşturmuştur. Böyle bir üniversiteyi hayata geçirmek en büyük arzularından birisiydi. Ama bugün memnuniyetle görüyorum ki, kendisinin hayatta arzu ettiği büyük ideali, ailesi, kardeşleri, çocukları, tüm sevenleri ve Gaziantep Eğitim ve Hizmet Vakfı gerçekleştirmeye çalışıyor” dedi.

“SAĞLAM BAŞLANGIÇ YAPAN BİR ÜNİVERSİTENİN SAĞLAM BİR GELECEĞİ OLUR”

Kaliteli üniversite binalarını görmekten memnun olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, çok büyük kamu kaynaklarının devlet üniversitelerine harcanmasına rağmen, eğitim binaları ve teknik üniversite binalarının bile bir mimari estetiğe uygun şekilde yapılmadıklarına vurgu yaptı. Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde buna özen gösterilmesinin kendisini ayrıca memnun ettiğini bildiren Cumhurbaşkanı Gül, Rektör Prof. Dr. Tamer Yılmaz’dan eğitim ve önceliklerine dair bilgi alacağını da söyledi. Sağlam bir başlangıç yapılması durumunda sağlam bir geleceği olacağına dikkati çeken Cumhurbaşkanı Gül, üniversitenin herkese kollarını açacağını dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Gül, “Burada hem ülkemiz hem de insanlık için çok değerli gençler yetiştirilecektir. Bu vesile ile değerli arkadaşımızı bir kez daha rahmetle anıyorum. İyi insanların isimleri bu şekilde devam eder. Buradan mezun olan her genç muhakkak ki onun karnesinin sevap hanesine yazılır” dedi. Bu ideali gerçekleştirenleri tebrik eden Cumhurbaşkanı Gül, üniversiteye başarılar diledi.

Gaziantep’teki temaslarını tamamlayan Cumhurbaşkanı Gül, İstanbul’a hareket etti.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı