KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

“Gaziantep Türkiyemizin En Gözde İllerinden Birisidir”

06.12.2013
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
“Gaziantep Türkiyemizin En Gözde İllerinden Birisidir”

 

Çeşitli temas ve incelemeler gerçekleştirmek üzere Gaziantep’te bulunan Cumhurbaşkanı Gül, valilikte yaptığı açıklamada, “Son dönemlerde birçok misafirim olan cumhurbaşkanların, kralların, diğer devlet yetkililerinin, yabancıların özellikle bu bölgeyi görmelerini istiyorum. Geliyorlar, görüyorlar ve döndükten sonra hepsi buradaki dinamizm, canlılık ve gelişmeden ne kadar çok etkilendiklerini bizzat söylüyorlar” dedi.

Çeşitli temas ve incelemeler gerçekleştirmek üzere Gaziantep’te bulunan Cumhurbaşkanı Gül, Gaziantep Valiliği’ni ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Gül, ilk olarak ziyaret ettiği valilikte yaptığı açıklamada dün Kilis’e bir ziyaret gerçekleştirdiğini ve bu vesileyle ülkemizde misafir edilen Suriye vatandaşlarının barındığı kampta da incelemelerde bulunduğunu hatırlattı ve bugün de Gaziantep’te çeşitli temaslarda bulunacağını belirtti.

“GAZİANTEP TÜRKİYEMİZİN PARLAYAN İLLERİNDEN BİRİSİDİR”

Cumhurbaşkanı olduktan sonra ilk ziyaret ettiği illerden birinin de Gaziantep olduğunu ve 2008 yılında bir ziyaret gerçekleştirdiğini belirten Cumhurbaşkanı Gül, “Gaziantep Türkiyemizin en gözde illerinden birisidir. En parlayan illerinden birisidir. Ekonomisiyle, ticaretiyle, tarımıyla ki tarımı da çok farklıdır. Kıymetli tarım ürünlerini yetiştiren bir ilimizdir. Ayrıca, kültür, turizm açısından da Gaziantep giderek zenginliğini göstermeye başlamıştır. Gaziantep’in kendine has çok fazla özellikleri vardır. Bunları ne kadar saysak bitiremeyiz doğrusu. Gaziantepliler de şehirlerine her zaman sahip çıkarlar. Birçok şehrimizin örnek alacağı ve gelişmede kalkınmada doğrusu takdir edeceği başarıları olan bir ilimizdir. Bundan dolayı hepimiz her zaman çok gurur duyuyoruz” dedi.

Gaziantep Havaalanı’na dün geldiğinde, “Havaalanında sordum kaç uçak iniyor?” diye sorduğunda, yirmi beşin üzerinde uçağın indiğini öğrendiğini aktaran Cumhurbaşkanı Gül, “Bu bile bu şehrin nasıl büyük bir dinamizm içerisinde olduğunun çok açık bir göstergesidir. Son dönemlerde birçok misafirim olan cumhurbaşkanlarını, kralları, diğer devlet yetkililerini, yabancıların özellikle bu bölgeyi görmelerini istiyorum. Geliyorlar, görüyorlar ve döndükten sonra hepsinin buradaki dinamizm buradaki canlılık ve buradaki gelişmeden ne kadar çok etkilendiklerini bizzat söylüyorlar. Bu da şüphesiz ki bir cumhurbaşkanı olarak bana büyük bir gurur vermektedir” değerlendirmesinde bulundu.

“BURADA GÖRDÜĞÜM ŞEHRİ SAHİPLENME DUYGUSUNU DOĞRUSU ÇOK TAKDİR EDİYORUM”

Cumhurbaşkanı Gül, ülkemizin, içinde bulunduğu istikrar ve güven ortamının, Türkiye’nin her tarafında çok büyük kalkınma hamlelerinin gerçekleşmesine fırsat verdiğine işaret ederek, “Bütün illerimiz adeta akan sudan testilerini doldurmaktadır. Ama Gaziantep bunların hep başında gelen illerimizden birisidir. Burada gördüğüm şehri sahiplenme duygusunu doğrusu çok takdir ediyorum. Bu şehrin sadece kamu görevlileri değil, Vali Bey, Sayın Belediye Başkanı, diğer yüksek seviyedeki bürokratlar, sadece bunlar arasındaki uyum değil, siyasetçiler arasında, bu bölgedeki sivil toplum kuruluşları arasındaki uyum, dayanışma, iş adamları, sanayiciler, yatırımcılar arasındaki dayanışma, bütün bunlar bir sinerjiye dönüşmekte ve Gaziantep’i çok büyük bir parlayan yıldız haline getirmektedir. Bundan büyük bir gurur duyuyorum, bundan dolayı herkesi çok çok tebrik ediyorum” dedi.

“MANDELA, İNSAN HAKLARI SAVUNUCUSU OLARAK ÇOK BÜYÜK BİR FİGÜRDÜR”

Cumhurbaşkanı Gül, açıklamasında Nelson Mandela’nın vefatına ilişkin olarak, “Güney Afrika Cumhurbaşkanı Mandela’nın vefatını büyük bir teessürle öğrendim. Kendisi uzun süreler hastaydı. Mandela, tabii ki, sadece bir devlet adamı olarak değil, ondan önce insan hakları savunucusu olarak çok büyük bir figürdür, çok büyük bir kişiliktir gerçekten. Ama bu mücadeleyi verdikten sonraki başarısı da, yine ayrı büyük bir takdirdir. Şöyle ki,  Güney Afrika bir zamanlar ırkçılığın en acımasızca kullanıldığı, uygulandığı, siyah-beyaz ayrımının akıl almayacak şekilde yürürlükte olduğu bir ülkeydi. Öyle ki, parklara gittiğinizde siyahların oturacağı bankın üstünde, “Burada sadece siyahlar oturur”, beyazların oturacağı bankların üstünde de “Burada sadece beyazlar oturur” diye yazılacak kadar ayrımcılığın yapıldığı bir ülke idi.

Bu ülkede verdiği mücadele ile ırkçılığın sonunu getirmiş ve ondan sonra da yeni dönem başladığında, bu kadar bölünmüş, bu kadar birbirine düşman olmuş topluluğu büyük bir huzur içerisinde, büyük bir barış içerisinde düzlüğe çıkarmış bir insandır. Şüphesiz ki, esas başarısı mücadelesinin ikinci kısmındadır.

“GÜNEY AFRİKA HALKINA, BÜTÜN AFRİKA HALKINA BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUM”

Birinci kısmı yapan dünyada çok örnek vardır; haksızlıklara karşı büyük mücadeleler veren ve sonunda galip gelen. Ama ondan sonra o galibiyeti sürdürülebilir yapan ve barışı gerçekten hâkim kılan ve bu kadar bölünmüş topluluğu birbirine kaynaştıran ve sürdürülebilir bir rejim, yönetim gerçekleştiren ender liderlerden birisidir. Bundan dolayı bütün tabii ki dünyada çok büyük bir ünü vardır ve çok büyük takdir görmüştür. Güney Afrika halkına, bütün Afrika halkına bir kez daha başsağlığı diliyorum. Türkiye ile Afrika halkları arasındaki dayanışmanın da ne kadar güçlü olduğunu bu vesile ile hatırlatmak istiyorum” dedi.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı