KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül, 7 Aralık Üniversitesi’ni Ziyaret Etti

05.12.2013
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Cumhurbaşkanı Gül, 7 Aralık Üniversitesi’ni Ziyaret Etti

Çeşitli temas ve incelemeler gerçekleştirmek üzere Kilis’te bulunan Cumhurbaşkanı Gül, 7 Aralık Üniversitesi’ni ziyaret etti. Üniversitenin, binası, öğretim üyeleri ve öğrencileriyle kendisini kanıtladığını belirten Cumhurbaşkanı Gül, her üniversitenin bulunduğu şehre değer katan ve onu daha yukarı taşıyan bir eğitim kurumu olduğunu ve bu noktada öğretim üyelerine çok iş düştüğünü ifade etti.

7 Aralık Üniversitesi’ne gelişlerinde ise Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Hayrünnisa Gül’ü, Rektör Prof. Dr. İsmail Güvenç ve diğer ilgililer karşıladı. Üniversitede şeref defterini imzalayan Cumhurbaşkanı Gül’e, Rektör Güvenç üniversite hakkında bir sunum yaptı.

 

 

Cumhurbaşkanı Gül, üniversiteyi ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, il gezilerinde üniversiteleri de ziyaret ettiğini hatırlattı. Cumhurbaşkanı Gül, ilk izleniminin binası, öğretim üyeleri ve öğrencileriyle üniversitenin kendisini kanıtladığı yönünde olduğunu ifade etti.

“ÖĞRETİM ÜYELERİ BULUNDUKLARI ŞEHRE FAYDALI OLMALI”

Üniversitelerin lise üstü okul değil, akademik araştırmalar yapan kurumlar olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Gül, öğretim üyelerinin görgülü, bilgili insanlar olduklarını ve dünyanın birçok yerini gördüklerini ifade etti. Cumhurbaşkanı Gül, bu nedenle öğretim üyelerinin bulundukları şehre faydalı olmaları ve şehri daha yüksek seviyelere taşımaları gerektiğine işaret etti. Üniversitenin şehrin günlük işleri ile siyaseti ile bütünleşmesi durumunda taşralaşacağına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Gül, “Ama tam tersi olursa şehre en büyük hizmeti yapmış olur” diye konuştu.

“EĞİTİMİN KALİTESİ HER ŞEYDEN ÖNEMLİ”

Cumhurbaşkanı Gül, öğrencilerin iyi yetiştirilmesi için çok büyük kamu kaynaklarının harcandığını vurgulayarak, “Her öğrenciye kendi işini kuracak, üniversite mezunlarının girdiği ulusal sınavlarda başarı gösterebilecek eğitimi mutlaka vermek gerekir. Yoksa çocukları burada 4-5 sene tutmuş oluruz. Belki daha iyi bir üniversiteye gidebilecekken memleketi olduğu için burayı tercih eder, ona yazık etmiş oluruz. Onun için özellikle öğretim üyelerinin dikkatini çekiyorum. Bina kaliteleri iyi olmasa bile eğitim iyi olursa ona rıza gösteririz ama binalar iyiyse ve eğitim kalitesi iyi olmazsa buna rıza göstermeyiz” dedi.

ZİYARET ANISINA 1 GÜL VE BİN FİDAN DİKİLDİ

Rektör Prof. Dr. İsmail Güvenç de yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Gül’ün ziyareti dolayısıyla, Yeşil Kampüs Projesi çerçevesinde 1 gül ve bin fidanı toprakla buluşturduklarını, ayrıca öğrencilere öğle ve akşam yemeği ikramında bulunduklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül’ün, ziyaretine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin de eşlik etti.

CUMHURBAŞKANI GÜL GAZİANTEP’TE

Cumhurbaşkanı Gül, Kilis’te gerçekleştirdiği temas ve incelemeleri tamamlayarak Bayan Gül ile birlikte Gaziantep’e geçti. Cumhurbaşkanı Gül ve Bayan Gül’ü, Gaziantep’te Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Vali Erdal Ata, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş ve Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ile diğer ilgililer karşıladı.

Geceyi kentte geçirecek olan Cumhurbaşkanı Gül, Gaziantep’te çeşitli temas ve incelemeler gerçekleştirecek.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı