KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Bayan Gül, Kilis’te Çok Amaçlı Toplum Merkezi’ni Ziyaret Etti

05.12.2013
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Bayan Gül, Kilis’te Çok Amaçlı Toplum Merkezi’ni Ziyaret Etti

 

Çeşitli temas ve incelemelerde bulunmak üzere Kilis’e giden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e eşlik eden Hayrünnisa Gül, Çok Amaçlı Toplum Merkezi’ni ziyaret ederek faaliyetler hakkında bilgi aldı. Merkezde çocukların halkoyunları gösterisini izleyen Bayan Gül, daha sonra onlarla birlikte fotoğraf çektirdi.

Hayrunnisa Gül, Kilis’te kadınların bir araya gelerek etkinlikler düzenleyip, gündelik yaşamlarını kolaylaştıran temel bilgiler edindikleri ve gelir elde etmeye yönelik becerilerini geliştirdikleri Çok Amaçlı Toplum Merkezi’ni (ÇATOM) ziyaret etti.

 

 

GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkan Yardımcısı Mehmet Açıkgöz, Proje Koordinatörü Adalet Budak ve ÇATOM Başkanı Nimet Taş tarafından karşılanan Bayan Gül’e, yöresel kıyafetler giyen çocuklar çiçek verdi.

SURİYELİ KADINLARA ÖZEL İLGİ

Merkezin açılışını gerçekleştiren Bayan Gül’ün onuruna, kurdele kesiminin ardından yöreye özgü olan ve içinde şeker bulunan küp kırıldı. Kendisi için maniler okunan Bayan Gül, çocukların halkoyunları gösterisini izledi ve onlarla birlikte fotoğraf çektirdi.

Bayan Gül, Suriyeli kadınların da eğitim aldığı okuma-yazma sınıfını, tekstil bölümünü, ebru atölyesini ve el nakışları bölümünü ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ayrıca Merkez’de gerçekleştirilen ebru çalışmasını izleyen Bayan Gül’e Suriyeli bir kadın el yapımı tespih hediye etti.

ÇATOM’da bulunan Suriyeli kadınlarla yakından ilgilenen Bayan Gül, onlarla bir süre sohbet etti.  Bayan Gül, ÇATOM’dan ayrılırken kendisine yoğun sevgi gösterisinde bulunan çevredeki kadınlarla da hatıra fotoğrafı çektirdi.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı