KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül Kilis’te

05.12.2013
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Cumhurbaşkanı Gül Kilis’te

 

Cumhurbaşkanı Gül, çeşitli temas ve incelemeler gerçekleştirmek üzere Kilis’e bir ziyaret gerçekleştirdi. İlk olarak Kilis Valiliği’ni ziyaret eden Cumhurbaşkanı Gül ve Bayan Gül’ü, valilik önünde vatandaşlar yoğun sevgi ve ilgiyle karşıladı. Burada vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı Gül, “Nüfusunuz kadar Suriyeli kardeşinizi misafir ediyorsunuz; bu çok asil bir davranıştır ve tarih bunu muhakkak yazacaktır” dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, çeşitli temas ve incelemelerde bulunmak üzere Kilis’e gitti.

Havayoluyla Gaziantep’e giden Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Hayrünnisa Gül’ü, Gaziantep Valisi Erdal Ata, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş ve Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ile diğer yetkililer karşıladı.

İL OLDUKTAN SONRA CUMHURBAŞKANI DÜZEYİNDE İLK ZİYARET

Gaziantep’ten karayoluyla Kilis’e geçen Cumhurbaşkanı Gül ve Bayan Gül’ü Kilis Valiliği önünde vatandaşlar yoğun sevgi ve ilgiyle karşıladı. Cumhurbaşkanı Gül, burada halka hitaben yaptığı konuşmada, Kilis’te bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, il olduktan sonra Kilis’i ziyaret eden ilk Cumhurbaşkanı olmaktan dolayı da ayrıca mutluluk duyduğunu aktardı.

Daha önce, milletvekili ve bakan olduğu dönemlerde geldiği Kilis’i, bugün uzun bir aradan sonra gelişinde değişmiş ve gelişmiş olarak gördüğünü aktaran Cumhurbaşkanı Gül, ziyaret programına ilişkin bilgi verdi.

“NÜFUSUNUZ KADAR MİSAFİRİNİZ VAR; BU ASİL DAVRANIŞI TARİH YAZACAKTIR”

Cumhurbaşkanı Gül, Kilis’in olağanüstü bir dönemden geçtiğini ve nüfusu kadar misafiri ağırladığını kaydederek, “İslam tarihine baktığımızda, Ensar ile Muhacir arasındaki ilişkiyi hatırlıyorum. Bu gerçekten çok asil bir davranış. Bundan dolayı bütün Kilisli vatandaşlarıma hem devletimiz, hem bütün Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları adına teşekkürlerimi, şükranlarımı sunmak istiyorum. Çünkü nüfusunuz kadar misafiriniz var. Böyle bir olay başka bir yerde hiç olmamıştır. Böyle hiçbir il yoktur ki, nüfusu kadar komşusunu misafir etsin. Bu asil davranışı muhakkak ki tarih yazacaktır. Tarihte Kilis nasıl çok önemli bir merkez ise, bundan sonra da bu davranışı ile daima anılacaktır” dedi.

“KİLİSLİLER, UNUTULMAYACAK BÜYÜK BİR İNSANLIK DERSİ VERİYOR”

Kilis’in, İpek Yolu’nun üzerinde bulunduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Gül, Gaziantep, Kilis ve Halep’in tarih boyunca daima çok canlı olduğunu söyledi.  Bugün Kilis’in nüfusunu az olmasına karşın, tarihinin ve kültürel kimliğinin çok eski olduğunu, insanlarının doğruluğu, dürüstlüğü ve insanlığı ile nam saldığını belirten Cumhurbaşkanı Gül, şimdi ise nüfusu kadar Suriyeli kardeşlerini misafir ettiğini, bunun asillik ve “unutulmayacak büyük bir insanlık dersi” olduğunu belirtti.

Gün içinde gerçekleştireceği ziyaretler sırasında alacağı brifinglerde Kilis’in eksiklerini, yapılması gerekenleri bir kez daha yerinde tespit edeceğini aktaran Cumhurbaşkanı Gül, “Kilis, çok önemli devlet adamları, komutanlar, sanatkârlar, kültür insanları ve tüccarlar yetiştirmiş bir şehirdir. Böyle de olmaya devam edecektir” dedi.

Kilis Valiliği’nde Cumhurbaşkanı Gül ve Bayan Gül, Vali Süleyman Tapsız, il milletvekilleri, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı J. Alb. Necmi İnce, Belediye Başkanı Abdi Bulut ve İl Emniyet Müdürü Mehmet Akpınar tarafından karşılandı.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı