KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

“Millet Olarak Hepimizi İleri Taşıyacak Olan Bilimsel Alandaki Çalışmalardır”

03.12.2013
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
“Millet Olarak Hepimizi İleri Taşıyacak Olan Bilimsel Alandaki Çalışmalardır”

 

TÜBİTAK Bilim, Özel ve Teşvik Ödülleri ile TÜBİTAK - Gelişmekte Olan Dünya İçin Bilimler Akademisi (TWAS) Teşvik Ödülü töreninin ardından düzenlenen resepsiyon sırasında basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanı Gül, esas kalıcı olan işlerin bilimsel alandaki çalışmalar ve teşvikler olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TÜBİTAK Bilim, Özel ve Teşvik Ödülleri ile TÜBİTAK - Gelişmekte Olan Dünya İçin Bilimler Akademisi (TWAS) Teşvik Ödülü töreninin ardından düzenlenen resepsiyon sırasında basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

“BİLİMSEL ALANDAKİ GELİŞME KALICI OLUYOR”

Cumhurbaşkanı Gül, gündemdeki tartışmalara ilişkin olarak, bilimsel alanda teşvikin önemine dikkat çekerek, “Kalıcı olan bu tür teşvikler ve bilimsel alandaki gelişmeler oluyor. Diğerleri günlük tartışmalar; bugün hepimizin zihninde daha konjonktürel tartışmalar var. Bugün bunu konuşuyoruz, ertesi hafta başka bir şey; iki hafta önce yapsaydık o gün başka konular vardı. Onlar da gelip geçiyor. Ama kalıcı olan hepimizi millet olarak ileri taşıyacak olan bu faaliyetlerdir. Biraz bunlara önem verelim. Siz de bunları öne çıkartın, eğer bana katılırsanız. Biraz bunu gölgelemeyecek şekilde olalım, onun için günlük işlere girmeyelim. Her şey rayına giriyor gördüğünüz gibi” dedi.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı