KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Bayan Gül, Lüksemburg Büyük Düşesi Teresa’yı Çankaya Köşkü’nde Ağırladı

19.11.2013
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Bayan Gül, Lüksemburg Büyük Düşesi Teresa’yı Çankaya Köşkü’nde Ağırladı

 

Hayrünnisa Gül, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün davetlisi olarak ülkemize bir devlet ziyareti gerçekleştiren Lüksemburg Büyük Dükü Henri’nin eşi Büyük Düşes Maria Teresa’yı Çankaya Köşkü’nde ağırladı. Konuğu ile Çankaya Köşkü’nün yenilenen bazı bölümlerini gezen Bayan Gül, daha sonra Büyük Düşes Maria Teresa onuruna öğle yemeği verdi.

Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, ülkemize devlet ziyareti gerçekleştiren Lüksemburg Büyük Dükü Henri ve Büyük Düşes Maria Teresa’yı Çankaya Köşkü’nde törenle karşıladı.

Karşılama töreninin ardından Cumhurbaşkanı Gül ve Bayan Gül, Lüksemburg Büyük Dükü Henri ve Büyük Düşes Maria Teresa ile bir süre görüştü. Gerçekleştirilen görüşmelerin ardından heyetlerarası görüşmelere geçilirken, Bayan Gül, Büyük Düşes Maria Teresa’ya Çankaya Köşkü’nün yenilenen bazı bölümlerini gezdirdi.

 

 

Cumhurbaşkanı Gül ile Lüksemburg Dükü Henri’nin ortak basın toplantısına katılan ve eşlerinin açıklamalarını izleyen Bayan Gül ve Büyük Düşes Maria Teresa, toplantının ardından onurlarına verilen öğle yemeğine katıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in de katıldığı yemekte, bakanlık yetkilileri tarafından Türkiye'de kadının iş, sosyal ve siyasal alanda güçlendirilmesine yönelik politikalar ve uygulanan proje destekleri konusunda bir sunum yapıldı.

Verilen bilgileri ilgiyle dinleyen Büyük Düşes Maria Teresa, Türkiye'nin 10 yıl gibi kısa bir sürede kat ettiği mesafenin inanılmaz ve hayranlık verici olduğunu kaydetti.

Türkiye'nin Suriyeli mültecilere yönelik yaklaşımını da yakından takip ettiğini belirten Büyük Düşes Maria Teresa, ziyaretleri sırasında Gaziantep'e giderek Nizip'te Suriyeli mültecilerin kaldığı kampları da gezeceklerini ifade etti. Büyük Düşes Maria Teresa, Türkiye'nin Suriyeli mültecilere gösterdiği ev sahipliğinin bütün dünyaya örnek olduğunu ve bunu bizzat yerinde görmek istediğini dile getirdi.

Yaklaşık bir buçuk saat süren yemeğin ardından Bayan Gül, konuğunu Şeref Kapısı'ndan uğurladı.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı