KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Bayan Gül, Bayan Aliyeva’yı Çankaya Köşkü’nde Ağırladı

12.11.2013
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Bayan Gül, Bayan Aliyeva’yı Çankaya Köşkü’nde Ağırladı

 

Hayrünnisa Gül, ülkemize resmî ziyarette bulunan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in eşi Mehriban Aliyeva onuruna Çankaya Köşkü’nde öğle yemeği verdi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve eşi Mehriban Aliyeva’yı Çankaya Köşkü’nde törenle karşıladı.

 

 

Şeref Kapısı’nda yapılan fotoğraf çekiminin ardından konukları ile bir süre baş başa görüşen Cumhurbaşkanı Gül ve Bayan Gül, daha sonra nişan tevcih törenine katıldı.

Törende, Cumhurbaşkanı Gül tarafından Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev’e Türkiye’nin en yüksek nişanı olan Devlet Nişanı tevcih edilirken, Cumhurbaşkanı Aliyev de, Cumhurbaşkanı Gül’e, Azerbaycan’ın en yüksek nişanı olan Haydar Aliyev Nişanı’nı tevcih etti.

Cumhurbaşkanı Gül ve Cumhurbaşkanı Aliyev, nişan töreninin ardından heyetler arası toplantılara başkanlık ederken, Bayan Gül,  konuğu Bayan Aliyeva onuruna Osmanlı Salonu’nda öğle yemeği verdi. Yaklaşık bir saat süren yemeğe Başbakan Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ile Dışişleri Bakanı Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız’ın eşi Selma Yıldız, Azerbaycan’ın Ankara Büyükelçisi Bağırov’un eşi Lale Bağırova da katıldı.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı