KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Kayseri’de Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Konseri

25.10.2013
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Kayseri’de Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Konseri

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, Kayseri’de, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın (CSO) konserini izledi. Tarihî Merzifonlu Kara Mustafa Paşa Kervansarayı’nda gerçekleşen konserde, CSO tarafından, yeniden düzenlenen İstiklal Marşı ilk kez canlı olarak çalındı.

 

 

CUMHURBAŞKANI GÜL VE BAYAN GÜL’E VATANDAŞLARDAN YOĞUN İLGİ

Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Bayan Gül, Merzifonlu Kara Mustafa Paşa Kervansarayı’nın bulunduğu İncesu ilçesine gelişlerinde vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılandı. Doğuş Grubu ile Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) ana sponsorluğunda gerçekleşen konserde, Rengim Gökmen yönetimindeki Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’na Piyanist İdil Biret ve Keman Sanatçısı Cihat Aşkın eşlik etti.

 

 

Kayseri Valiliği’nin ev sahipliğinde düzenlenen konser, 1660 yılında yaptırılan ve Şair Faruk Nafiz Çamlıbel'in Han Duvarları şiirine de ilham kaynağı olan Tarihî Merzifonlu Kara Mustafa Paşa Kervansarayı’nda gerçekleştirilmesi açısından özel bir anlam taşıyordu.

YENİDEN DÜZENLENEN İSTİKLAL MARŞI İLK KEZ CANLI ÇALINDI

CSO tarafından yeniden düzenlenen İstiklal Marşı’nın ilk kez canlı olarak çalındığı konserde, sırasıyla Hafif Süvari Uvertürü, Greek Piyano Konçertosu, Telli Turna, Haydar Haydar, Ezin Ezin Eziliyor Yüreğim, Güzel Malatya, Gesi Bağları türküleri ve Mavi Tuna Valsi seslendirildi. Konserin sonunda Cumhurbaşkanı Gül, şef Rengim Gökmen'i kutladı.

ÇAĞRI MERKEZİ ZİYARETİ

Cumhurbaşkanı Gül, konserin ardından Kayseri’nin İncesu İlçesi’nde bulunan bir çağrı merkezini ziyaret etti.

Merkeze gelişinde yoğun sevgi gösterileri ile karşılanan Cumhurbaşkanı Gül, çağrı merkezinin çalışmaları hakkında bilgi alarak, çalışmaları izledi.

 

 

 

Çeşitli şirketlere hizmet veren, bin beşyüz kişinin istihdam edildiği çağrı merkezindeki görevlilerle sohbet eden Cumhurbaşkanı Gül, ziyaretinin ardından burada bulunanlarla fotoğraf çektirdi.

Cumhurbaşkanı Gül’e ziyareti sırasında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da eşlik etti.

Merzifonlu Kara Mustafa Paşa Kervansarayı

CSO'nun konserine ev sahipliği yapan tarihî kervansaray, 1660 yılında Merzifonlu Kara Mustafa Paşa tarafından çarşı, cami, medrese, gezici dervişlerin misafir edildiği odalar ve iş yerlerini barındıran külliye şeklinde inşa edilmiştir. Tarihî İpek Yolu üzerinde bulunan kervansaray, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nce restore edilmiş olup, özel organizasyonlar için kullanılmaktadır.

 

 

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı