KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül, Atatürk Kültür Merkezi’nde Geçit Törenini İzledi

30.08.2013
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Cumhurbaşkanı Gül, Atatürk Kültür Merkezi’nde Geçit Törenini İzledi

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eşi Hayrünnisa Gül ile birlikte 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları çerçevesinde Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenlere katıldı.

Cumhurbaşkanı Gül, AKM’ye gelişinin ardından üstü açık bir otomobille halkı selamladı. Tören Cumhurbaşkanı Gül`ün şeref tribününde yerini alması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Cumhurbaşkanı Gül, tören geçişini ayakta selamladı.

 

 

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Serruh Kaleli, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç, Beşir Atalay, Bekir Bozdağ ve Ali Babacan, Yargıtay Başkanı Ali Alkan, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Recep Bülent Bostanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Servet Yörük ile diğer yetkililerin katıldığı töreni, yabancı misyon şefleri, subay ve astsubaylar ile çok sayıda vatandaş izledi.

YENİ MEZUN TEĞMENLERİN KONUŞMASI

Törende, İstiklal Marşı'nın okunması ve Türk Bayrağı’nın göndere çekilmesinin ardından Kara Harp Okulu'ndan mezun olarak bugün TSK'da göreve başlayan teğmen Ali Doğukan Seslikaya ve teğmen Mine Tamer, dönem arkadaşları adına konuşma yaptı.

GEÇİT TÖRENİ

Geçit töreni, paraşüt birliklerinin yaptığı atlayışla başladı. Atlayışların tamamlanmasının ardından paraşütçüler, Türk Bayrağı ve Atatürk posterini, şeref tribününün önünde açtı.

Armoni Mızıkası ve Karma Bando'nun geçiş için alanda yerini alması sonrası sırasıyla Tören Birlikleri Komutanlığı, Muharip Gaziler ve İç Güvenlik Gazileri Yürüyüş Grubu şeref tribününün önünden geçti.

Türk ordusunun her bir kuvvetini temsil eden birliklerin ve gazilerin ardından, yerli üretim zırhlı araçlar, yerli tasarım alçak irtifa hava savunma sistemiyle karadaki geçit töreni tamamlandı.

TÜRK YILDIZLARININ GÖSTERİSİ AYAKTA ALKIŞLANDI

Törende, Kara Havacılık Komutanlığına bağlı genel maksat ve taarruz helikopterleri ile Türk Hava Kuvvetlerine bağlı F-16, F-4 ve F-14 uçaklarıyla da gösteri uçuşu yapıldı. Türk Hava Kuvvetlerinin akrotim ekibi ''Türk Yıldızları''nın gösterisi ise ilgiyle izlendi. Türk Yıldızlarının gösterisi, izleyenlerce uzun süre alkışlandı.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı