KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Bayan Gül, Bayan Gasparoviçova’ya Köşk Bahçesini ve Müze Köşkü Gezdirdi

20.08.2013
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Bayan Gül, Bayan Gasparoviçova’ya Köşk Bahçesini ve Müze Köşkü Gezdirdi

 

Hayrünnisa Gül, Slovakya Cumhurbaşkanı’nın eşi Silvia Gasparoviçova’ya, Çankaya Köşkü’nün bahçesini ve Atatürk Müze Köşkü’nü gezdirdi. Yerleşke içindeki sebze-meyve bahçesini de gezen first leydiler, dalından koparttıkları meyveleri tattı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, Türkiye’ye resmî bir ziyaret gerçekleştiren Slovakya Cumhurbaşkanı Ivan Gasparoviçova ve eşi Silvia Gasparoviç’i Çankaya Köşkü’nde düzenlenen törenle karşıladı.

Baş başa gerçekleşen görüşmenin ardından cumhurbaşkanları heyetler arası görüşmelere başkanlık ederken, first leydiler Köşk bahçesi ile Atatürk Müze Köşkü’nü gezdiler.

 

 

MÜZE KÖŞK HAKKINDA BİLGİ ALDILAR

Bayan Gül ve Bayan Gasparoviçova Çankaya Köşkü’nde düzenlenen program kapsamında ilk olarak Atatürk Müze Köşkü’nü ziyaret ettiler. Yetkililer tarafından karşılanan Bayan Gül ve Bayan Gasparoviçova, Mustafa Kemal Atatürk’ün bir süre ikâmet ettiği ve özel eşyalarının da sergilendiği müzeyi gezdiler.

Müze Köşk ve içerisinde bulunan tablo ve eşyalarla ilgili yapılan restorasyon çalışmaları hakkında uzmanlardan bilgi alan Bayan Gasparoviçova, ziyaretin sonunda “Elçi Kabul Salonu”nda bulunan Müze Köşk Konuk Defteri’ni imzaladı.

DALINDAN KOPARTTIKLARI MEYVELERİ TATTILAR

Bayan Gül, daha sonra kendi kullandığı golf arabasıyla konuğuna Köşk bahçesini gezdirdi. Yapılan peyzaj çalışmaları ile bahçede bulunan ağaç ve bitkilerle ilgili sohbet eden first leydiler, sebze bahçesini de gezdiler.

Bahçede yetişen meyvelerle yakından ilgilenen Bayan Gasparoviçova, Bayan Gül ile birlikte dalından koparttığı taze meyvelerin tadına baktı.

First leydiler, bir süre bahçede kendileri için hazırlanan bölümde sohbet edip, hatıra fotoğrafı çektirdiler. Ardından Bayan Gül, Bayan Gasparoviçova’yı uğurladı.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı