KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Bayan Gül, Sırbistan ‘First Lady’sini Çankaya Köşkü’nde Ağırladı

24.06.2013
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Bayan Gül, Sırbistan ‘First Lady’sini Çankaya Köşkü’nde Ağırladı

 

Hayrünnisa Gül, Çankaya Köşkü’nde Sırbistan Cumhurbaşkanı Tomislav Nikoliç’in eşi Dragica Nikoliç’i ağırladı. Konuğunun talebi üzerine Çankaya Köşkü’nün yenilenen bölümlerini gezdiren ve yapılan restorasyon çalışmaları hakkında bilgi veren Bayan Gül, öğle yemeğinin ardından konuğu ile birlikte Köşk mutfağında da incelemelerde bulundu.

Sırbistan Cumhurbaşkanının eşi Dragica Nikoliç’i Şeref Kapısı’nda karşılayan Hayrünnisa Gül, daha sonra konuğunun talebi üzerine Çankaya Köşkü’nün yenilenen bölümlerini gezdirdi.

 

 

BAYAN GÜL’DEN BAYAN NİKOLİÇ ONURUNA ÖĞLE YEMEĞİ

Bayan Nikoliç onuruna Osmanlı Salonu’nda öğle yemeği veren Bayan Gül, yapılan tablo, varak, seramik, cam ve kağıt restorasyonları hakkında da bilgi verdi.

Mayıs ayında Çankaya Köşkü’nde düzenlenen Türkiye-Bosna Hersek-Sırbistan Devlet Başkanları Üçlü Zirvesi’ne katılan Sırbistan Cumhurbaşkanı Tomislav Nikoliç’in kendisine yenilenen Çankaya Köşkü salonlarından ve çalışmalardan övgüyle söz etmesi üzerine Çankaya Köşkü’nü ziyaret etmek istediğini söyleyen Bayan Nikoliç, bu tür çalışmalarla yakından ilgilendiğini belirtti.

Sırbistan’da kendi adına kurulan bir vakfın insani konularda hizmet ettiğini ve halkının refahı, hayat şartlarının iyileştirilmesi için çalışmalar yaptığını ifade eden Bayan Nikoliç, vakfın ayrıca sanat çalışmalarına, manastır, müze ve tiyatrolara da destek sağladığını kaydetti.

Çankaya Köşkü’nde sergilenen ünlü ressamların tabloları ve Osmanlı dönemine ait eşyalarla yakından ilgilenen Bayan Nikoliç, özel olarak tasarlanan ve Mustafa Kemal Atatürk’ün eşyalarının sergilendiği bölümü de dikkatle inceledi.

Bayan Gül ve Bayan Nikoliç, resepsiyon salonlarını da gezdikten sonra Çankaya Köşkü’nün mutfak bölümünde incelemelerde bulundu.

BAYAN NİKOLİÇ: “TÜRK MUTFAĞINA HAYRANIM”

Köşk’ün bahçesinde ve serada yetiştirilen organik sebze ve meyvelerin tadına bakan Bayan Nikoliç, aşçıların katmer yapımını izledi. Bayan Gül ve Bayan Nikoliç, daha sonra birlikte hamur açıp mantı yaptı. Fırsat buldukça ailesi ile birlikte Türkiye’yi ziyaret ettiklerini belirten Bayan Nikoliç, Türk mutfağına hayran olduğunu da dile getirdi.

Bayan Gül, hatıra fotoğrafı çekiminin ardından Bayan Nikoliç’i Şelale Kapı’dan uğurladı. Çankaya Köşk’ünde gerçekleşen görüşme yaklaşık 5 saat sürdü.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı