KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül Artvin’de

13.06.2013
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Cumhurbaşkanı Gül Artvin’de

 

Temas ve incelemelerini tamamlayarak geceyi geçirdiği Rize’den Artvin’e hareket eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yol üzerindeki Çayeli, Pazar, Ardeşen, Arhavi ve Borçka ilçelerine uğradı. Vatandaşlarca yoğun ilgi ve sevgiyle karşılanan Cumhurbaşkanı Gül, Ardeşen ve Arhavi’de vatandaşlara hitaben bir konuşma yaptı.

 

Arhavi
Ardeşen
Valilik

 

Yol boyunca yoğun ilgi ve sevgi gösterileriyle karşılanan Cumhurbaşkanı Gül, Çayeli ilçesi girişinde ellerinde Türk bayraklarıyla bekleyen vatandaşları selamladı. İlçenin Eskipazar mevkiindeki Doğal Yaşam Müzesi'ni gezen Gül, buradan Pazar ilçesine geçerek yol kenarında kendisini bekleyen vatandaşları selamladı.

 

 

 

ARDEŞEN’DE HALKA HİTAP

Ardından Ardeşen ilçesine giden Cumhurbaşkanı Gül, kendisini bekleyen kalabalık grubu selamlayarak, Ardeşen Hükümet Konağı önünde vatandaşlara hitaben bir konuşma yaptı. Cumhurbaşkanı Gül konuşmasında, Rize'den Artvin'e geçerken Ardeşen'e uğramamanın olamayacağını ifade ederek, “Her ne kadar Karadeniz Sahil Yolu kestirmeden illeri birbirine bağladıysa da tabii ki gönülleri birbirinden kopartmıyor. Buralar Türkiye'nin en güzel yerleri, yemyeşil yerler. Buraların eminim ki sizler de kıymetini biliyorsunuz. Buralar sadece gelip görüp gitmek için değil… Buralarda günlerce kalsam doyulamayacak güzellikler var. Tabii sizlerin sıcaklığı, muhabbeti, bu güzelliklere ayrı güzellikler katıyor” dedi.

Sonra da Artvin'in Arhavi ilçesine geçen Cumhurbaşkanı Gül’ü vatandaşlar burada da yoğun ilgi ve sevgi gösterileriyle karşıladı.

“BURALARIN KIYMETİNİ HEPİMİZİN BİLMESİ GEREKİR”

Burada da halka hitaben bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Gül, Karadeniz sahillerinin cennet gibi yerler olduğunu belirterek, “Buraların kıymetini hepimizin bilmesi gerekir. Ben Kayseri'de doğan, büyüyen biri olarak yeşilin ne olduğunu buraları görünce anlıyorum. Bizim oralarda 3 tane ağaç görsek 'buralar ne kadar yeşilmiş' deriz. Siz ise cennet gibi yerde yaşıyorsunuz” dedi.

“HERKES BİRBİRİNİN FİKRİNİ SAYGIYLA DİNLEMELİ”

Cumhurbaşkanı Gül, herkesin kendi toprağının, ilinin kıymetini bilmesi gerektiğini ifade ederek şöyle konuştu: “Hep karşılıklı sevgi, saygı içinde olunacak ki böyle güzel yerlerin de tadı olsun. Bütün Türkiye'yi gezdiğimde hep tavsiyem, herkesin birbirine sevgi, saygı içerisinde olması, birbirinin fikrini, düşüncesini saygıyla dinlemesi. Günü geldiğinde tabii ki demokratik tercihlerini yapar. Çok şükür memleketimizin her tarafı gelişiyor. Daha önce buralardan Artvin'e giderken saatler geçiyordu. Şimdi ise ulaşım çok rahat.”

Borçka ilçesine de geçen Gül, Emniyet Caddesi'nde kendisini bekleyen vatandaşlarla selamlaştı.

 

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı