KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül Rize’de

12.06.2013
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Cumhurbaşkanı Gül Rize’de

 

Çeşitli temas ve incelemelerde bulunmak üzere Rize’yi ziyaret eden Cumhurbaşkanı Gül, “Bu güzel vatanın hep beraber kıymetini bileceğiz, memleketimizin hep beraber değerini bileceğiz ve hep beraber huzur, kardeşlik içinde geleceğimizi daha da parlak yapmak için elbirliğiyle çalışacağız” dedi.

 

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, il ziyareti gerçekleştirmek üzere Rize’de bulunuyor.

Ankara’dan havayolu ile Trabzon’a giden Cumhurbaşkanı Gül’ü havaalanında Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Garnizon Komutanı Kurmay Albay İlhami Ulu, Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu karşıladı.

 

 

Trabzon’dan da karayoluyla Rize’ye geçen Cumhurbaşkanı Gül’ü, Vali Nurullah Çakır, Rize Milletvekilleri, Garnizon Komutanı J. Kd. Alb. İsmet Cansaran, Belediye Başkanı Halil Bakırcı valilikte karşıladı.

 

 

Valilik önünde kendisin bekleyen vatandaşlara hitaben yaptığı kısa konuşmada Cumhurbaşkanı Gül, Rize'de bulunmaktan, Rizelilerle kucaklaşmaktan çok büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

“RİZE'NİN BÜTÜN GÜZELLİĞİ GÜN GİBİ ORTADA”

Cumhurbaşkanı Gül, Rize'ye daha önceki yıllarda birkaç kez gelmek istediğini belirterek, “O günlerde maalesef sel felaketleri oldu, başka gelişmeler oldu ve buradan arkadaşlarım, ‘bu geziyi biraz daha erteleyelim de daha güzel bir havada, günde gelin’ dediler ve bugüne kaldı. Bugün de gerçekten Karadeniz'in, Rize'nin bütün güzelliği, bütün şirinliği sizlerle birlikte gün gibi ortada” dedi.

“BU GÜZEL VATANIN HEP BERABER KIYMETİNİ BİLECEĞİZ”

Gösterilen ilgiden dolayı Rizelilere teşekkür eden Cumhurbaşkanı Gül, sözlerini şöyle sürdürdü: “Memleketimiz, ülkemizin her tarafı, dört bir köşesi birbirinden güzel. Karadeniz’in güzellikleri var, güneyin başka güzellikleri var, Orta Anadolu'nun başka güzellikleri var ama Türkiye Cumhuriyeti'nin bütün vatandaşları istedikleri yere gider, istedikleri yerde yerleşir, istedikleri yerde yaşayabilirler. Bu güzel vatanın hep beraber kıymetini bileceğiz, memleketimizin hep beraber değerini bileceğiz ve hep beraber huzur, kardeşlik içinde geleceğimizi daha da parlak yapmak için elbirliğiyle çalışacağız."

“MUTLULUĞUNUZU ÇOK DAHA ARTTIRMAK İÇİN GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYORUZ”

Rize'nin, Cumhuriyetin başından ve çok partili sisteme geçildiğinden beri çok önemli siyasetçiler, devlet adamları yetiştirdiğini ve iki başbakan çıkardığını belirten Cumhurbaşkanı Gül sözlerini şöyle tamamladı:  "Rize Başbakanımızın da memleketi olan bir il. Siz de çok iyi biliyorsunuz ki Başbakan Recep Tayyip Erdoğan benim de en eski, en kıymetli arkadaşlarımdan. Dolayısıyla hep beraber bu ülkeyi, bütün şehirlerimizi çok daha güzelleştirmek, çok daha zenginleştirmek, sizlerin huzurunuzu, mutluluğunuzu çok daha arttırmak için gece gündüz çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, kemençe eşliğinde türkü söyleyen yöresel sanatçı Ahmet Çakar'ı dinledi ve horon ekibini izledi.

“RİZE’DE BULUNMAKTAN BÜYÜK MEMNUNİYET DUYUYORUM”

Cumhurbaşkanı Gül, Valilikte yaptığı açıklamada, çeşitli vesilelerle daha önce birçok defa gittiği Rize’ye Cumhurbaşkanı olarak ilk kez geldiğini belirterek, “Bugün böyle güzel bir havada Karadeniz’in bütün güzelliğinin gözler önünde olduğu bir zamanda burayı ziyaret ediyor olmak büyük bir mutluluk veriyor. Ayrıca yine sizin de gördüğünüz gibi Rizeli vatandaşlarımın gösterdiği büyük sevgi ve muhabbet de beni şüphesiz ki çok mutlu etmiştir” dedi.

“RİZELİLER NE KADAR GURUR DUYSA, ÖVÜNSE HAKLARIDIR”

Ülkemizin çok partili hayata geçtiğinden bu yana Rize’nin çok önemli siyasetçiler, devlet adamları yetiştirdiğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Gül şöyle konuştu: “İki başbakan yetiştirmiştir ve bugünkü değerli Başbakanımız da sizin hemşehrinizdir. Dolayısıyla nüfusu az ama Türkiye idaresinde ağırlığı olan bir il. Bununla bütün Rizeliler ne kadar gurur duysa, övünse haklarıdır.”

Rize denilince akla çayın, folklorun, turizmin geldiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Gül, gün içinde birçok ziyaretler gerçekleştireceğini, şehri yakından görme ve bilgi alma imkânı olacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül, açıklamasının sonunda, “Türkiye’nin bu şirin, güzel, ileride çok önemli bir turizm merkezi de olacak şehri Rize’de bulunmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum” dedi.

 

 

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı