KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Bayan Gül, Cumhurbaşkanlığı Müzesi ile Francisco de Arruda Okulu’nu Ziyaret Etti

06.05.2013
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Bayan Gül, Cumhurbaşkanlığı Müzesi ile Francisco de Arruda Okulu’nu Ziyaret Etti

 

Portekiz’e bir devlet ziyareti gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e eşlik eden Hayrünnisa Gül, düzenlenen resmî karşılama töreninin ardından, Cumhurbaşkanlığı Müzesi ile Francisco de Arruda Okulu’nu ziyaret etti. 

Francisco de Arruda Okulu
Cumhurbaşkanlığı Müzesi

Bayan Gül, Portekiz Cumhurbaşkanı’nın eşi Maria Cavaco Silva ile yabancı devlet başkanları tarafından verilen resmî hediyeler ile Portekiz cumhurbaşkanlarının portrelerinin ve şeref madalyalarının sergilendiği Cumhurbaşkanlığı Müzesi’ni ziyaret etti. 

Bayan Gül ve Bayan Cavaco Silva, Portekiz Cumhurbaşkanı’nın 2009 yılında ülkemize gerçekleştirdiği resmî ziyaret sırasında verilen devlet nişanı, hediyeler ve ziyarete ilişkin fotoğrafların yer aldığı albümü ilgiyle incelediler. 

BAYAN GÜL, ENGELLİ ÇOCUKLARLA BİRLİKTE GÜL FİDANI DİKTİ

Bayan Gül, müze ziyaretinin ardından Francisco de Arruda Okulu’nu ziyaret etti. Bayan Gül’e okula gelişinde çiçekler veren çocuklar, Türk ve Portekiz bayrakları ile selamladı. 

Okulda, “Ulusal Okuma Planı” proje sorumluları Prof. Fernando Pinto do Amaral ve Dr. Filomena Cravo ile okul müdürü Dr. Rosario Matos tarafından karşılanan Bayan Gül’e, kütüphane bölümünde bulunan öğrenciler tarafından kısa bir müzik dinletisi sunuldu. 

Dinletinin ardından Bayan Gül’e proje sorumluları tarafından Ulusal Okuma Planı hakkında bilgi verildi. Sonra da öğrenciler tarafından gül temalı bir Portekiz öyküsü canlandırıldı. Bayan Gül, ziyaret kapsamında kütüphanenin ön tarafındaki bahçe bölümüne de geçerek, engelli çocukların bahçe işlerine ilgilerini çekmek amacıyla kullanılan ekili alanı inceledi, bahçede çocuklarla birlikte gül fidanı dikti. Burada çocuklarla yakından ilgilenen Bayan Gül, bahçe ziyaretinden sonra, kütüphanede bulunan konuk defterini imzaladı.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı