KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

“Çocuğa Yapılan Yatırım En Önemli Yatırımdır”

02.05.2013
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
“Çocuğa Yapılan Yatırım En Önemli Yatırımdır”

 

Hayrünnisa Gül, çocuklara bilginin yanında hayatın her alanında kendilerine gerekli olacak temel becerileri de kazandırmak amacıyla kurulan ve bu anlamda Türkiye’de bir ilk olan Yaşam Becerileri Merkezi’ni açtı. Kurdele kesiminin ardından el işi, ahşap, tekstil ve teknoloji atölyelerini gezen Bayan Gül, mutfak atölyesinde çocuklarla birlikte hamur açıp mantı büktü.

Çınar Koleji Yaşam Becerileri Merkezi’ne gelişinde yetkililer tarafından karşılanan Hayrünnisa Gül, kendisine çiçek veren bir kız çocuğu ile sohbet ettikten sonra açılış töreninin yapılacağı salona geçti.

“EĞİTİM ÇOCUĞUN ALTIN BİLEZİĞİ”

Merkezin faaliyetlerini anlatan tanıtım filminin ardından okul yetkilileri ve İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun eşi Gül Mutlu ile birlikte kurdele keserek merkezin açılışını yapan Bayan Gül, “Çocuğa yapılan yatırım en önemli yatırımdır. Eğitim çocuğun altın bileziği... Gerçekten burada çok emek gördüm. Çok güzel şeyler yapılmış. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Allah arttırsın inşallah…” diye konuştu.

BAYAN GÜL, ÇOCUKLARLA BİRLİKTE HAMUR AÇIP MANTI BÜKTÜ

Kendisine ikram edilen gül şerbetini içtikten sonra merkezdeki atölyeleri gezen Bayan Gül, mutfak atölyesinde çocuklarla birlikte hamur açıp mantı büktü. Çocuklar tarafından hazırlanan gül şeklindeki pastayı ve kurabiyeleri de tadan Bayan Gül, daha sonra süs eşyalarının üretildiği Çamur Ev’e geçerek, vazo yapan öğrenciyle sohbet etti. Öğrenciler burada Bayan Gül’e, kendi yaptıkları ve üzerinde torununun ismi “Zeynep Serra” yazılı kumbara hediye etti.

“KENDİ AYAKLARINIZIN ÜZERİNDE DURMALISINIZ”

Merkezde hizmet veren Ahşap ve Oyuncak Atölyesi ile Masal Evi’ni de gezen Bayan Gül, burada çocuklarla birlikte masal dinledi. Tekstil Atölyesi’nde ütü yapan erkek öğrenciyle de bir süre sohbet eden Bayan Gül, “Burada öğrendikleriniz ileride size çok büyük fayda sağlayacak. Hele ki okumak için evden ayrılmak zorunda kalırsanız. Kendi ayaklarınızın üzerinde durmalısınız. Bu anne ve babanızı da çok mutlu edecektir” dedi.

Merkezde son olarak küçük robotların yapıldığı Lego Robotik Atölyesi’ni ziyaret eden Bayan Gül’e öğrencilerin yaptığı robot, beyaz bir gül verdi.  Çocukların çalışmaları hakkında bilgi alan Bayan Gül, hepsini tek tek tebrik ederek başarılarının devamını istedi.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı