KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Hayrünnisa Gül’den Diyabetlilere Plaket

28.04.2013
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Hayrünnisa Gül’den Diyabetlilere Plaket

 

Hayrünnisa Gül, 49. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nda yarışan ve tamamı diyabetlilerden oluşan Novo Nordisk bisiklet yarış takımına, diyabet farkındalığını artırmaya katkılarından dolayı teşekkür plaket verdi.

Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nda bu sene bir ilk gerçekleşti. Novo Nordisk tarafından kurulan ve tamamı diyabetlilerden oluşan dünyanın ilk profesyonel spor takımı ‘Team Novo Nordisk’ bisiklet yarış takımı, 49. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nu başarıyla tamamladı.

21 Nisan’da Alanya’da başlayan 1204 kilometrelik Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu, bugün gerçekleşen Sultanahmet – Caddebostan etabıyla sona erdi. 

Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun tamamlanmasının ardından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül’ün  katılımıyla İstanbul Caddebostan’da bir tören düzenlendi.

Dereceye giren sporculara madalya ve kupaları Cumhurbaşkanı Gül tarafından verilirken, Bayan Gül de, 'Diyabeti Değiştir' sloganıyla yarışan Novo Nordisk bisiklet takımına; tura katılıp, diyabetin hedef ve hayalleri gerçekleştirmede engel teşkil etmediğini göstererek, diyabet farkındalığını artırmaya katkılarından dolayı teşekkür plaketi sundu.

“DİYABETİ DURDURALIM”

Cumhurbaşkanı Gül ve Bayan Gül, Türkiye’de sağlıklı beslenme ve sağlıklı nesil için diyabetle mücadelenin önemine dikkat çekmek amacıyla 2 yıl önce “Diyabeti Durduralım” projesini himayelerine almışlardı. Proje kapsamında yürütülen çalışmalarda, bilinçlenme, sağlıklı beslenme ve egzersiz konuları üzerinde duruluyor.

Diyabeti Durduralım Projesi

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı