KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

49. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun Galibi Sayar

28.04.2013
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
49. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun Galibi Sayar

 

49. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nda genel klasmanda Torku Şekerspor’dan Mustafa Sayar birinci oldu. Cumhurbaşkanı Gül, Alanya’dan başlayıp İstanbul’da neticelenen turun, Türkiye’nin tanıtımına büyük katkı sağladığını belirterek, “Burada, olimpiyat ve dünya şampiyonu olmuş birçok sporcu yarıştı. Bu tür organizasyonlar Türkiye’yi adım adım Olimpiyatlara hazırlıyor. İnşallah o da tüm bu spor faaliyetlerini taçlandıracak” dedi. 

Bisiklet Turu
Etap-1
Etap-2
Etap-3
Etap-4
Etap-5
Etap-6
Etap-7
Etap-8

Torku Şekerspor’dan Mustafa Sayar, birincilik kupasını Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün elinden aldı. 

ALANYA’DAN İSTANBUL’A 1204 KM’LİK TUR

Alanya etabıyla 21 Nisan Pazar günü başlayan ve toplam uzunluğu 1204 km olan tur, İstanbul etabıyla sona ererken, Sayar genel klasmanda 29.13.13’lük derecesiyle birinciliğe ulaştı. 

Europcar takımından Eritreli Natnael Berhane ikinci olurken, Cofidis Solutions Credits takımından Fransız Yoann Bagot ise üçüncülüğü elde etti. Öte yandan 124 kilometrelik İstanbul etabını ise Argos takımından Alman Marcel Kittel kazandı. İstanbul etabı birincisine de kupasını Cumhurbaşkanı Gül verdi. 

“ORGANİZASYON TÜRKİYE’NİN TANITIMI AÇISINDAN ÖNEMLİ”

49. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun İstanbul’da yapılan son etabından sonra düzenlenen ödül törenine katılarak dereceye giren sporculara madalya, kupa ve mayolarını veren Cumhurbaşkanı Gül, organizasyonun Türkiye’nin tanıtımı açısından önemine işaret etti. 

“ALANYA’DAN İSTANBUL’A KADAR GÜZERGÂH, EN GÜZEL ŞEKİLDE TANITILIYOR”

Cumhurbaşkanı Gül, “Şimdi bütün spor dalları çok önemli, ama burada öne çıkan şey şu; Türkiye’nin tanıtımı açısından gerçekten çok büyük bir hizmet yapılıyor. 156 ülkeden canlı televizyon yayını yapıldığını söylüyorlar. Türkiye’nin en güzel yerleri yayına giriyor. Alanya’dan İstanbul’a kadar güzergâhı düşünürseniz, bunların hepsi en güzel şekilde tanıtılıyor” dedi. 

“BU TÜR ORGANİZASYONLAR TÜRKİYE’Yİ OLİMPİYATLARA HAZIRLIYOR”

Dünyanın önemli bisikletçilerinin tura büyük ilgi gösterdiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Gül, “Çok sayıda olimpiyat ve dünya şampiyonu olmuş, madalya kazanmış sporcunun yarıştığını söylediler. Bütün bunlar Türkiye’yi adım adım Olimpiyatlara hazırlıyor. İnşallah o da tüm bu spor faaliyetlerini taçlandıracak. Bugün yine burada olmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. İnşallah gelecek sene de 50. yılı hep beraber çok daha muhteşem şekilde yaparız” diye konuştu. 

“BİR TÜRK SPORCUNUN TURU KAZANMASI SEVİNDİRİCİ”

Cumhurbaşkanı Gül, Torku Şekerspor’dan Mustafa Sayar’ın turun genel klasmanını birinci bitirmesinin Türk sporu açısından sevindirici olduğunu vurgulayarak, “Diğeri, organizasyon kabiliyetimizi gösteriyor, bu da bireysel olarak sporcularımızın olimpiyat, dünya madalyası almış sporcularla nasıl yarıştığını ve öne çıktığını gösteriyor. Çok gurur duyulacak bir olay” değerlendirmesinde bulundu.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı