KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşkusu

23.04.2013
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşkusu

 

TBMM’nin açılışının 93. yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla özel gündemle toplanan TBMM Genel Kurulu’nu izleyen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, daha sonra da çocukları Çankaya Köşkü’nde ağırladı.

TBMM’nin açılışının 93. yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla özel gündemle toplanan TBMM’ye gelişinde Cumhurbaşkanı Gül’ü, Meclis Başkanvekili Mehmet Sağlam karşıladı.

ÇOCUKLAR ÇANKAYA KÖŞKÜ’NDE

Cumhurbaşkanı Gül Çankaya Köşkü’nde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla; Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Bakanlık Müsteşarı Mehmet Emin Zararsız ve Temel Eğitim Genel Müdürü Funda Kocabıyık ile Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelen öğrencileri kabul etti.

“HEPİMİZ SİZİN İÇİN VARIZ”

Türkiye’nin farklı illerinden gelen çocuklara konuşan Cumhurbaşkanı Gül, “Biraz önce TBMM’deydik. Orada merasim oldu. Bütün siyasi parti başkanları, herkes Türkiye’yi sizler için nasıl hazırladıklarını hep anlattılar. Biz de hepsini dinledik. Dolayısıyla hepimiz sizin için varız. İleride de sizler bizim gibi olacaksınız, inşallah. Tabii 23 Nisan’ı Atatürk sizlere armağan etmiş, bu da büyük bir şey” ifadesini kullandı.

“SİZLER ÇİÇEKLER GİBİ GÜZEL BİR BUKET OLDUNUZ”

Çocukların kendilerini tanıtmalarının ardından Cumhurbaşkanı Gül, “Türkiye’nin her tarafı birbirinden güzel. Sizler de her taraftan gelen çiçekler gibi burada güzel bir buket oldunuz. Ankara’ya ilk defa geldi herhalde, herkes. Burayı da güzelce gezeceksiniz. İleride büyüyünce artık hangi okullarda okursunuz, üniversitelerde, Ankara’ya mı gelirsiniz, şehrinizdeki okullarda mı okursunuz, bakalım kader kısmet ne gösterecek” değerlendirmesinde bulundu.

“ÇOCUKLAR GELECEĞİ MÜJDELİYORLAR”

Çocukların geleceği müjdelediğini ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, “Bizlerin de görevi sizlere daha güzel Türkiye ve daha güzel dünya hazırlamak. Ne kadar başarılı olursak, siz o kadar güzel şartlarda yetişeceksiniz. Bunun için de çok uğraşılıyor. İşte görüyorsunuz, eskiden sizin büyükleriniz, yani babalarınız, anneleriniz bizim yaşımızda veya dedeleriniz, daha büyükleriniz onlar daha zor şartlar altında yaşadılar. Onların okulları sizin okullarınız gibi değildi. Onlar böyle Ankara’ya gelemiyorlardı. Onların evleri de şimdi sizin evleriniz gibi değildi. Her sene daha güzel oluyor Türkiye. İnşallah siz büyüdüğünüzde her şey bugünkünden de çok farklı olacak” dedi.

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı’dan çocukların programları hakkında bilgi alan Cumhurbaşkanı Gül, çocuklara Köşk’teki müze ve bahçelerin gezdirmelerini istedi.

“EVE DÖNDÜĞÜNÜZDE HEYBENİZ DOLU OLSUN”

Cumhurbaşkanı Gül, öğrencilerin eve döndüklerinde “heybelerinin dolu olması” gerektiğinin altını çizerek, çocukların misafir edildikleri yeri sordu. Bütün okulların Millî Eğitim Bakanlığına bağlı olduğunu Bakan Avcı’nın da “en büyük öğretmen” olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Gül, çocuklara, okullar ve öğretmenlerle ilgili işlemleri Bakan Avcı’nın yaptığını ve okullarının eksiklerini anlatmalarını istedi.

Bakan Avcı da kabulde yaptığı konuşmada, çocuklar adına Cumhurbaşkanı Gül’e teşekkür ederek, öğrencilerin 3 gündür Ankara’da bulunduklarını ve belirli program çerçevesinde kent gezisi yaptıklarını anlattı.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı