KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül, Hüsn-i Hat Sergisini Ziyaret Etti

22.04.2013
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Cumhurbaşkanı Gül, Hüsn-i Hat Sergisini Ziyaret Etti

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eşi Hayrünnisa Gül ile birlikte Ayasofya’da düzenlenen Hüsn-i Hat Sergisi’ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Çok sayıda tarihî eserin yer aldığı sergi, bir hafta içerisinde 400 bin sanatsever tarafından ziyaret edildi.

Ayasofya’ya gelişinde Cumhurbaşkanı Gül ve Bayan Gül’ü İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İl Kültür Müdürü Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili, İslam Sanat Tarihi Uzmanı Prof. Dr. Uğur Derman, Ayasofya Müze Müdürü Hayrullah Cengiz ve Müze Müdür Yardımcısı Sefer Arapoğlu karşıladı.

"Hazreti Peygamber ve İnsan Onuru" temasının işlendiği 2013 yılı Kutlu Doğum Haftası kapsamında Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından İstanbul Ayasofya'da düzenlenen sergiye ilişkin İslam Sanat Tarihi Uzmanı Prof. Dr. Derman, Cumhurbaşkanı Gül ve Bayan Gül’e bilgi sundu.

BİR HAFTADA 400 BİN ZİYARET

Vakıf Hat Sanatları Müzesi, Süleymaniye Yazma Eserler Kütüphanesi, Topkapı Sarayı Müzesi, İstanbul Şehir Müzesi, IRCICA, İslam Kültür ve Sanat Platformu ve özel koleksiyonlardan seçilen nadide eserlerin sanatseverlerle buluştuğu sergide, çok sayıda tarihî eser yer alıyor. Hafız Osman, Yesarizade Mustafa İzzet, Sami Efendi, Fehmi Efendi, Mustafa Rakım, Mahmud Celaleddin, Hamid Aytaç ve Necmeddin Okyay'ın da aralarında bulunduğu son dönemin önemli hattatlarına ait yazma eserler de yer alıyor. Sergi, bir hafta içerisinde 400 bin sanatsever tarafından ziyaret edildi.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı