KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Litvanyalı Öğrenciler Bayan Gül’ü “Gülpembe” Şarkısıyla Karşıladı

04.04.2013
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Litvanyalı Öğrenciler Bayan Gül’ü “Gülpembe” Şarkısıyla Karşıladı

 

Litvanya’da bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e eşlik eden Hayrünnisa Gül, Türkçe Eğitim Merkezi’nin de yer aldığı Vilnius Üniversitesi’ni ziyaret etti. Litvanyalı öğrenciler tarafından “Gülpembe” şarkısıyla karşılanan Bayan Gül, daha sonra Kehribar Sanat Merkezi’nde kehribarın yapımını izledi.

Litvanya’daki programı kapsamında ilk olarak Vilnius’un kalbi olarak bilinen Katedral Meydanı’nı gezen Hayrünnisa Gül, yetkililerden şehrin tarihi hakkında bilgi aldı.

Ardından Vilnius Üniversitesi’ne geçen Bayan Gül’ü üniversiteye gelişinde Rektör Benediktas Juodka karşıladı. Bayan Gül ve yetkililer daha sonra üniversitenin içinde yer alan ve Vilnius Üniversitesi öğrencilerinin mezuniyet törenlerinin yapıldığı St. Johns Kilisesi ve tarihi kütüphane bölümüne geçerek, burada sergilenen eserleri inceledi.

LİTVANYALI ÖĞRENCİLERDEN TÜRKÇE ŞARKI SÜRPRİZİ

Üniversite ziyareti sırasında, Türkçe Eğitim Merkezi’nde görevli Türk akademisyenler ve Türkçe öğrenen Litvanyalı öğrencilerle de bir araya gelen Bayan Gül, Barış Manço’nun “Gülpembe” adlı eserini seslendiren gençler tarafından karşılandı.

Öğrencileri tek tek tebrik eden Bayan Gül, kendileriyle bir süre Türkçe sohbet etti. Üniversite yetkilileri ise Bayan Gül’e Türkçe Eğitim Merkezi’nin çalışmaları hakkında bilgi sundular.

Litvanyalı öğrenciler ziyaret sırasında Orhan Veli Kanık’ın “İstanbul’u Dinliyorum” şiirini de okudular.

KEHRİBAR USTALARINI İLGİYLE İZLEDİ

Üniversite ziyaretinin ardından Kehribar Sanat Merkezi’ne giden Bayan Gül’e kehribarın oluşum evreleri hakkında bilgi verildi. Burada bir kehribar ustasının kehribar yapımını izleyen Bayan Gül, ayrıca çeşitli renk ve boyutlarda zengin bir koleksiyona sahip olan Kehribar Müzesi’ni ziyaret etti ve burada bulunan Konuk Defteri’ni imzaladı.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı